Imødekom travlhed og server lækker morgenmad
Morgenen er ofte det travleste tidspunkt på dagen, og det kan være svært og nå at servere et ordentligt, velsmagende måltid, når tiden er knap. Der findes dog flere opskrifter, som både er hurtige, og som kan laves i forvejen, således at den travle morgen bliver en smule mere rolig – her får du 4 af dem.
Morgenmads cookies
[icon name=”spoon” class=”” unprefixed_class=””] 18 cookies [icon name=”clock-o” class=”” unprefixed_class=””] 1 time og 10 minutter
Ingredienser
- 2 kopper mel
- 1 tsk. bagepulver
- ½ tsk. natron
- ½ tsk. salt
- 1 stort Granny Smith æble
- 1 stor gulerod
- 1 kop brun farin
- 1 tsk. vaniljeekstrakt
- 2 æg
- 1 kop ristede valnødder
- ½ kop rosiner
- 1 kop tørret frugt i tern
- En smule usaltet smør
Fremgangsmåde
- Bland mel, bagepulver, natron og salt i en skål.
- Riv æble og gulerod på den grove side af en rivejern
- Bland smør og sukker med en elpisker i ca. 5 minutter til det er blødt. Tilsæt vaniljeekstrakt og æg et af gangen mens du pisker.
- Kom nu melblandingen, æble, gulerod og resten af ingredienserne i og bland til alt er godt mixet.
- Dæk dejen til med husholdningsfilm og stil i køleskabet i minimum 30 minutter. Forvarm i mellemtiden ovnen til 180 grader almindelig ovn.
- Kugl dejen med en isske, så den rigtige størrelse opnås og sæt efterfølgende i ovnen i ca. 20 minutter til cookiesne er gyldne.
Wrap med æg og skinke
[icon name=”spoon” class=”” unprefixed_class=””] 4 personer [icon name=”clock-o” class=”” unprefixed_class=””] 35 minutter
Ingredienser
- 6 æg
- 3 spsk. mayonnaise
- 1 spsk. dild
- 1 spsk. sennep
- 4 fuldkorns wraps
- 4 tynde skiver skinke
- 2 kopper valgfri salat
Fremgangsmåde
- Kom æggene i en gryde med vand og sæt til at koge. Sluk for varmen og dæk gryden til med et låg – lad stå i ca. 9 minutter.
- Læg efterfølgende æggene i isvand og pil dem. Hak dem fint og bland dem i en skål med mayonnaise, dild og sennep.
- Forbered 4 wraps med en skive skinke i hver og en smule salat. Fordel æggesalaten på pandekagerne.
- Rul wrapsne og pak dem ind i husholdningsfilm. Læg dem i køleskabet til de skal spises.
Nem, hjemmelavet müesli
[icon name=”clock-o” class=”” unprefixed_class=””] 15 minutter
Ingredienser
- Havregryn
- Hakkede mandler
- 1 spsk. honning
- Solsikkerkerner
- kokosmel og andre slags kerne og nødder
Fremgangsmåde
- Varm en dyb pande ved middelvarme med lidt olie.
- Hæld alle ingredienser på panden og bland med honning.
- Steg til müeslien er gylden.
- Lad müeslien køle af og server den med yoghurt eller mælk.
Grød lavet ’overnight’
[icon name=”spoon” class=”” unprefixed_class=””] 2 personer [icon name=”clock-o” class=”” unprefixed_class=””] 5 minutter (8 timer i køleskab)
Ingredienser
- 1 kop grovvalsede havregryn
- 1 spsk. chiafrø
- 1 ¼ kop mandelmælk
- ½ tsk. vaniljeekstrakt
- ¼ tsk. kanel
- 1 spsk. ahornsirup
- 1 kop mixet bær eller frugt til servering
- ¼ kop mandler til servering
Fremgangsmåde
- Bland havregryn, chiafrø, mandelmælk, vaniljeekstrakt, kanel og ahornsirup i en skål.
- Dæk blandingen til med husholdningsfilm og stil i køleskabet natten over.
- Server med frugt og mandler i skåle dagen efter.
De 4 opskrifter er så nemme, at selv den mest travle mor bør kunne nå det. Det kræver hverken vilde madlavningsevner eller kendskab til tekniske redskaber at lave opskrifterne, så der er ingen undskyldning for at komme i gang.