Sund morgenmad - Chiabudding

Chiabudding

Lækker og sund morgenmad uden kokkerering

Chiabudding er en sund og nærende morgenmad. Chiafrø er blevet ekstremt populære de senest år, og de indgår ofte som en del af madlavning hos især de folk, der har fokus på sundhed. Frøene har et højt vitaminindhold, er rig på omega-3s og på generelle fibre, hvilket gør det til en essentiel ingrediens i sunde og lækre retter. Især velegner chiafrø sig til morgenmad, hvor der findes flere forskellige opskrifter til fantastisk morgenmad, som også er god for kroppen.

At skulle bruge lang tid på at lave morgenmad er noget, som de færreste har lyst til, og kan man i stedet finde en velsmagende ret, som kan laves i god tid, så man kan sove bare lidt længere, er det helt ideelt. Denne chiabudding er ikke bare nem at lave – den kan laves både dagen og aftenen før, at den skal spises. Den kan holde sig i køleskabet i et stykke tid, hvorfor den er oplagt til den travle eller den trætte. Topping muligheder er der masser af, så buddingen kan altid blive præcis, som du ønsker.

Sådan laver du chiabudding

[icon name=”spoon” class=”” unprefixed_class=””] 4 Personer        [icon name=”clock-o” class=”” unprefixed_class=””] 40 minutter

Ingredienser

  • 1 kop usødet, vanilje mandelmælk
  • 1 kop græsk yoghurt
  • 2 spsk. ahornsirup (evt. ekstra som topping)
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt
  • 1/8 tsk. grov salt
  • ¼ kop chiafrø
  • Frugt og nødder som topping efter ønske

Fremgangsmåde

  1. I en skål piskes mandelmælken, yoghurt, ahornsirup, vanilje og salt indtil massen er ensformig, blød og glat. Pisk herefter chiafrøene i.
  2. Lad blandingen stå i 30 minutter, og rør løbende rundt for at fordele frøene, hvis de sætter sig fast eller sammen.
  3. Dæk massen til og stil den i køleskabet natten over.
  4. Dagen efter forberedes den ønskede topping – f.eks. nødder og frugt, som blandes med lidt ahornsirup.
  5. Fordel buddingen i 4 skåle eller glas, kom topping på og voilá!

Ristede nødder og søde frugter som f.eks. jordbær eller banan, kan give retten et ekstra pift med blandede smage, som også gør den endnu mere lækker og mættende om morgenen. Buddingen kan desuden også bruges som en dessert, hvis den blandes med f.eks. sorbetis, andet mousse eller med kage. Buddingen kan gemmes, og resterne bruges efterfølgende.

Chiabudding er en del af det nyere ’super-food’ koncept, som indebærer mad, der er super sundt, og udover at retten her smager fantastisk, kan tilpasses den enkeltes ønsker og er nem at lave, så er den også helt vildt sund og næringsgivende, hvilket er parametre, som altid bør overvejes i forbindelse med mad, men som især kan være vigtige i forhold til morgenmad, der skal give næring og energi til hele dagen.

 

Se evt. nogle af vores andre nemme og lækre morgenmadsopskrifter ved at klikke her <-

Skriv en kommentar