Kål Foodfan

Derfor skal du spise mere kål

5 gode grunde til at spise kål hver dag

Hvidkål, rødkål, grønkål og spidskål… Der findes et hav af forskellige slags kål, men det er vist de færreste af os, der skriver kål på listen over vores livretter. Men der findes altså et utal af grunde til at smide noget mere af det ind i din hverdagskost – og der findes mange varianter. Her giver vi dig fem gode grunde til at sætte kålen på bordet noget oftere. Kål forhandles i de fleste butikker i hele Danmark, så det er bare om at købe det næste gang, du handler ind.

Indeholder sunde fedtsyrer

Mange af os ved det ikke, men kål indeholder sunde fedtsyrer. Det indeholder nemlig en fedtsyre, som både er rigtig god for hjernen, reducerer risikoen for type-2-diabetes og forbedrer dit hjertes sundhed. Nemlig den omega-3-fedtsyre, som hedder alfalinolensyre. I bare ét glas kål finder du hele 121 mg alfanolensyre. Så hvis du vil give din krop et boost, er det bare med at smide et kålhoved i kurven næste gang, du handler.

Dækker dit behov for A-vitamin

Kål har et virkelig højt indhold af A-vitamin, som har en lang række vigtige egenskaber i kroppen. Det styrker blandt andet immunforsvaret, modvirker bakterielle infektioner og holder tør hud for døren. A-vitamin har desuden betydning for synet, fordi det bruges til produktionen af det farvestof i øjets nethinde, som gør det muligt at se i dunkel belysning. Der skulle i én enkelt skål kål være A-vitamin nok til at dække hele dit daglige behov.

Højere kalkindhold end mælk

Er du en af dem, der drikker masser af mælk for at dække kroppens behov for kalk, skal du måske hellere begynde at spise kål. Det indeholder nemlig 150 mg kalk per 100 gram, hvor mælk faktisk ’kun’ indeholder 125 mg. Kalk er med til at give knoglevævet sin styrke og har også positiv effekt på blodtrykket.

Masser af C-vitaminer

Kål har et virkelig højt indhold af C-vitamin. C-vitamin er med til at styrke immunforsvaret og dermed hjælpe kroppen med at beskytte sig mod virus og bakterier. Det er derfor vigtigt at fylde kroppens lager godt op, hvis du vil undgå at blive syg. Hvis du spiser 100 gram kål, er du faktisk dækket ind på dit daglige behov for C-vitamin. Så hvis du går og føler dig lidt sløj, skulle du måske overveje at øge din daglige kålkvote.

Godt til vægttab

Hvis du går og drømmer om at tabe nogle kilo, er kål din nye bedste ven. Kål har nemlig et rigtig højt indhold af kostfibre, som hjælper dig med at holde dig mæt i længere tid. Samtidig indeholder kål nærmest ingen kalorier, så du kan bare spise løs.

 

Gode tips til at bruge kål

Her får du fire hurtige tips til, hvordan du nemt kan bruge kålen i dine hverdagsretter

  1. Lækre salater
    Rå kål er lækkert i salater – lav fx en lækker coleslaw, eller spice den almindelige salat op med lidt spidskål
  2. Smid det i wokken
    Kål passer næsten til alting, så du kan sagtens smide lidt hvidkål i wokken for at variere lidt
  3. Damp det
    Når kål bare får en lille smule tilberedning bliver det helt anderledes i både smag og konsistens. Så hvis du ikke er til det helt rå er det et godt alternativ
  4. Sammen med avocado
    Kål og avocado er af mange årsager et godt makkerpar. Dels smager det utroligt lækkert, men faktisk virker kålens næringsstoffer også bedst, hvis de får hjælp af en fedtholdig ven, som avocadoen.

Få mere inspiration her. 

Skriv en kommentar