Helt hvidt brød

Helt simpelt hvidt brød

Hvidt brød – helt basic og godt

En god opskrift på helt almindeligt hvidt brød er et must for en hver bager, og for selv nybegyndere i bagning er denne opskrift super nem. Det hvide brød bliver ofte udskældt, men engang imellem skal man bare nyde.

Sådan laver du helt hvidt brød

Ingredienser

  • 7 g. tørgær
  • 5,4 dl varmt vand
  • 3 spsk. sukker
  • t spsk. salt
  • 2 spsk. rapsolie
  • 15 dl hvedemel

Fremgangsmåde

    1. Tænd ovnen på 190 grader.
    2. Opløs gæren i det varme vand i en skål.
    3. Tilsæt sukker, salt, rapsolie og 7,5 dl mel og rør godt, til dejen er jævn.
    4. Tilsæt næsten resten af melet lidt af gangen, så dejen bliver blød.
    5. Vend dejen ud på et bord med lidt mel og ælt den, så den bliver mere medgørlig.
    6. Læg den i en skål til hævning ved stuetemperatur ca. 1,5 time.
    7. Efter hævning tager du dejen ud, banker den og deler den i to store boller. De to deje stilles igen til hævning ca. 45 min.
    8. Bag brødene i smurte forme i 30-35 min. De skal være gyldne i skorpen.
    9. Lad dem efter bagning køle af i formene på en bagerist.

Du vil elske denne opskrift på hvidt brød. Det kan ikke gøres meget nemmere at bage et lækkert brød som dette – alle kan være med. Hvis du har lyst til at være lidt mere kreativ, kan du eventuelt udskifte noget af det hvide mel med en anden type fx spelt. Det er helt op til dig.

Skriv en kommentar