3 gode krydderier i køkkenet

3 uundværlige krydderier i køkkenet

I køkkenet kan det være svært at navigere i, hvilke krydderier man skal have. Har man for mange krydderier, som man ikke bruger særlig tit, mister krydderiet meget af sin aroma, især hvis det kommer til at ligge for længe. Men hvordan vælger du i mellem, hvilke krydderier du vil have? Vi har her givet et bud på, hvordan du vælger krydderier, du får brugt i din madlavning.

Sørg for at have en godt basislager

Til ethvert køkken hører der selvfølgelig den nødvendige krydderi-duo: salt og peber. Salt og peber er essentielle krydderier for madlavning, så i din krydderiskuffe skal du naturligvis have denne duo. Du kan med fordel indkøbe en speciel type af salt eller peber, hvor man f.eks. kan få salt med parmesan og basilikum. Holder du af at lave pastaretter, er denne salt nærmest uundværlig.

Udover salt og peber er spidskommen, chili, timian og oregano også udbredte krydderifavoritter i basisudvalget. Basisudvalget varierer selvfølgelig fra person til person, hvor der også er mange, der altid har kanel og vanilje på lager.

Udvælg få krydderiblandinger, du bruger tit

Kører du tit død i dit basisudvalg, kan du med fordel opgradere det med nogle krydderiblandinger. Ofte køber man mange forskellige krydderiblandinger, men her er tendensen ofte, at man slet ikke får brugt de mange forskellige krydderiblandinger – og så bliver de kedelige efter noget tid i skuffen. Vi opfordrer derfor til, at du udvælger få blandinger, så du er sikker på, at de bliver brugt og tilføjer dejlig smag til din ret. Se vores opfordringer til, hvilke krydderiblandinger du kan tilføje til dit basislager:

  1. Brug baconkrydderi – for at tilføje den lækre smag af bacon til din æggekage eller brug den til at pifte din sammenkogte ret op.
  2. Pizzakrydderi – kan med fordel bruges på pizza, men er også utroligt lækkert i f.eks. lasagne eller gryderetter.
  3. Pulled Pork Krydderi – bruges til nakkestegen, når man tilbereder sin pulled pork.

Nyd godt af smagen af kvalitet

Tommelfingerreglen er at udvælge færre krydderier, som man er sikker på, at man bruger. Så mindsker man chancen for, at krydderiet mister noget dets smag, hvis det ikke bliver brugt. Med få basiskrydderier kan du selv sammensætte lækre krydderiblandinger, der passer til den ret, du laver. Du kan også købe dine favoritblandinger, men husk at holde dit udvalg simpelt.

Brug gerne mange krydderier i din madlavning, fordi de indeholder mange mineraler, der er gode for kroppen. Og så er krydderierne altså bare bedre, når de er af høj kvalitet. Med kvalitetskrydderier (https://tikrydderier.dk/krydderier) og et begrænset udvalg er du sikret fantastiske aromaer i dine retter. Begræns dit udvalg, så krydderierne ikke mister smag, fordi de blot samler støv på hylden.

Skriv en kommentar