Undgå julestress

5 gode tips til at undgå julestress 

Stresser du også i julen? – Sådan undgår du det! 

Kom julestress i forkøbet – 5 tips 

Julen står for døren og er ikke blot nissernes, men i den grad også menneskernes travleste tid.  Julefrokoster skal planlægges, gaver skal købes, julemiddagen skal forberedes og huset og træet skal pyntes. Lige så hyggelig julen er, lige så stressende kan den være.  

Få mere tid med familien 

Julen er hjerternes fest og skal handle om familie, samvær, kærlighed og hygge, men for mange danskere bliver den ofte det helt modsatte, simpelthen fordi vi lader den velkendte og forbandede julestress tage over. Men heldigvis er der mange ting, du kan gøre for at komme udenom den værste julestress og få mere tid til hygge med familien. Nedenfor har vi samlet 5 gode råd til, hvordan du bedst kommer uden om den værste stress og jag i den søde juletid. 

1. Bed om ønskelister i god tid 

Specialbutikker, boghandler og shopping centre bugner med stressede, gavekøbende mennesker i december måned. Vil du undgå den værste julestress, kan du med stor fordel få klaret gaverne (eller i hvert fald de fleste) inden kalenderen siger d. 1. december. Det samme gælder for børnenes pakkekalender; start gerne længefør jul – så mister du heller ikke motivationen eller kreativiteten til at finde på.

2. Undgå nisseallergi – bestil gaver på nettet 

Er du én af dem, der får spontan nisseallergi ved bare at kigge på de overfyldte, lyskædeindhyllede, juleudsmykkede storcentre, så bør du nok holde dig helt fra dem! Der findes ikke det, du ikke kan få på nettet (faktisk findes der mange ting, du slet ikke anede eksisterede), så lav dig en varm kop kaffe, smid benene op og shop dine julegaver hjemme fra din egen trygge stue. Men husk, at andre også har fået samme idé, så vær ude i god tid, hvis du vil være sikker på, at der ligger gaver til alle under træet den 24. 

3. Bestil julefrokostmaden udefra 

En af de største stressfaktorer i mange danske hjem er julemaden. Både juleaften og julefrokoster kræver ofte forberedelse flere dage før det går løs, så spar dig selv for en af de største syndere til julestress og bestil julefrokostmaden udefra, fx fra Anke & Martin’s Ryslinge Forsamlingshus, og få mere tid til julehygge med familie og venner.  

4. Få juletræet leveret 

Juletræet er en stor del af julen, og vi kan hurtigt blive enige om, at julen ikke ville være det samme uden – det pyntede grantræ har trods alt været en tradition i over to århundrede. Alligevel står de fleste danskere efter d. 20. december og mangler at krydse det vigtige træ af listen. Flere og flere juletræsleverandører tilbyder derfor levering, så du helt slipper for at få grannåle under neglene. 

5. Bed om hjælp! 

At forberede en hel aften og julemiddag kan være en enorm stressfaktor, så er det dig, der har denne tjans, er du i den gode ret til at spørge om hjælp. Gør i stedet juleforberedelserne til en hyggelig familieting; del gaveindkøbene ud mellem jer, lad manden handle ind til julemiddagen, giv børnene forklæde på og lad dem skrælle kartofler og tag jer tid, så det bliver hyggeligt i stedet for stressende. 

Ja, julen er i sandhed en travl tid, men mange har en tendens til at stirre sig blinde på julens lange ’to do’ liste og glemmer, at man sagtens kan gøre det nemmere for sig selv. Følger du disse 5 tips, tør vi godt garantere, at juletiden bliver mindre stressende i år.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*