Anbefalelsesværdige thai-retter

Spis lækker thaimad til hverdag

Thailandsk mad kunne ikke være mere forskelligt fra den klassiske danske mad, som vi alle kender her i Danmark. I Thailand er der ikke forskel på morgenmad og aftensmad. Man kan sagtens spise en krydret nudelsuppe til morgenmad, hvis man er thailænder. Det er nok de færreste danskere, der vil bryde sig om dette.Men vi kan sagtens nyde de lækre små Thailandske retter som hverdags aftensmad og derved også få lidt eksotisk feriestemning ind i hverdagslivet.

 

Hvad består det thailandske køkken af?

Det Thailandske køkken er fyldt med forskellige fantastiske smagskombinationer. Men vigtigst af alt er risene – risene danner grundlag for det Thailandske køkken. Foruden ris er en masse krydderier såsom koriander og spidskommen meget populære. Chili, citrongræs, hvidløg og lime også meget populære smagsgivere i alle thai-retter. Hos mange af de steder, hvorman kan bestille thai take away, er de også søde til at spørge dig, hvor stærk og krydret du ønsker din mad.  Men hvis du selv forsøger dig med at lave Thailandsk mad, kan du altid eksperimentere med, hvor meget chili og andet krydderi dukan tåle.

 

De bedste thai-retter, du bare MÅ smage

Der findes et hav af lækre thai-retter, som du aldrig vil fortryde at smage. Her er nogle, som vi kan anbefale:

  1. Pad thai er en nudelret, som næsten alle kan lide. Den er hverken stærk eller lignende. Men den har en perfekt afstemt umami smag, hvor det søde blandet med det salte fra peanuts tilsat bitterheden fra limen bare skaber den perfekte smagskombination.
  2. Tum yam er en varm/sur suppe. Den bliver oftest serveret med rejer og er bare et samsurium af lækre smage.
  3. Panang er en rød karry ret. Retten bliver oftest serveret med mørstegt svinekøb, og du er med garanti sikret en eksplosion af smag. Panang bliver serveret med ris.

Hvis du ikke har mod på selv at kaste dig ud i at lave Thailandsk mad, kan du faktisk nemt bestille thai take away lige til døren.

Kommentarer er lukket.