Opskrift på Bedstemors Æbletærte

Bedstemors Æbletærte

Tærten som får din mund til at løbe i vand

Bedstemors æbletærte er altid den bedste. Vi forbinder duften og smagen af en god æbletærte med barndommen i mormors have.

Du har sikkert fået serveret en lang række gode æbletærter, og sikkert også fået lige så mange dårlige varianter. Æbletærten er og bliver en af de mest traditionelle danske tærter – og med god grund. Det kræver slet ikke den store kok i et køkken at lave en god æbletærte. Det kræver bare den rigtige opskrift – og den er her!

Jeg har selv prøvet rigtig mange forskellige opskrifter og jeg er blevet skuffet de fleste gange. Det er vigtigt at dejen ikke bliver for smattet og det er vigtigt at æblerne er fyldt med smag og er tilpas bløde. Denne opskrift opfyldet det og er i hvert fald blevet min favorit og den eneste jeg bruger.

Prøv selv at kaste dig ud i at lave den perfekte æbletærte!

Sådan laver du Bedstemors Æbletærte:

[icon name=”spoon” class=”” unprefixed_class=””] 8 personer        [icon name=”clock-o” class=”” unprefixed_class=””] 1½ time

Ingredienser

  • 1 rulle wienerbrødsdej til skorpen.
  • 1,25 dl ikke-saltet smør
  • 3 spiseskeer hvedemel
  • 0,6 dl vand
  • 1,25 dl hvid sukker
  • 1,25 dl brun sukker
  • 8 skrællede valgfrie æbler

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 220 grader.
  2. Smelt smørret i en kasserolle og rør mel i for at danne en pasta.
  3. Tilsæt vand, hvidt sukker, brunt sukker og kog det op. Herefter reduceres temperaturen og så skal det simre.
  4. Placer bundskorpen i din pande og fyld den med æbler, men lad der være en lille kant.
  5. Dæk det hele med dej, som du fletter.
  6. Hæld forsigtigt sukkeret og smørvæsken over skorpen. Det er vigtigt, at du hælder forsigtigt, for at undgå, at væsken løber over.
  7. Bages 15 minutter i den forvarmede ovn. Reducer temperaturen til 175 grader. Fortsæt bagning i 35 til 45 minutter, indtil æblerne er bløde.

Skriv en kommentar