Donuts med blåbærsovs

Blåbærsovs og donuts til morgenmad

Start dagen på lækker og velsmagende vis

Morgenmad siges at være dagens vigtigste måltid, men det kan være svært at finde frem til en ret, som er både velsmagende, lækker og overskuelig. Men hvad nu hvis du på bare 35 minutter kunne lave en morgenmad, som ikke bare smager fantastisk, men som samtidig giver et vitaminboost fra morgenstunden?

Opskriften på morgenmads donuts med blåbærsovs kræver hverken de helt store madlavningsevner eller en masse, specielle ingredienser. De kan anrettes på mange forskellige måder, og den fantastiske lilla farve fra blåbærerne gør, at retten ser exceptionelt flot ud. Du kan tilføje f.eks. en smule müslicrunch, ekstra nødder, lidt kanel eller noget helt fjerde, for at sætte dit eget præg.

 

Sådan laver du donuts med blåbærsovs

[icon name=”spoon” class=”” unprefixed_class=””] 4 Personer        [icon name=”clock-o” class=”” unprefixed_class=””] 35 minutter

Ingredienser

  • 100g Medjool dadler
  • 100g mel blandet med ca. ½ tsk. bagepulver (selvhævende mel)
  • 100g grovmel blandet med ca. ½ tsk. bagepulver (grov, selvhævende mel)
  • 30g mandler
  • 1 stort æg
  • Olivenolie
  • 320g blåbær
  • 1 spsk. honning
  • 4 spsk. græsk yoghurt

 

Fremgangsmåde

  1. Fjern stenene fra dadlerne og kom kødet fra dadlerne i en blender eller foodprocessor sammen med begge slags mel, mandler, æg, en knivsspids salt og desuden 70 ml. vand.
  2. Blend indtil det hele er blandet og danner en bold af klistret dej og ælt efterfølgende dejen på køkkenbordet med lidt mel drysset over i 2 minutter.
  3. Rul dejen ud med en kagerulle til den er ca. 1,5 cm tyk. Brug herefter et glas, en skål eller lignende til at forme og udskære donuts i dejen. Bliver der ikke nok donuts i første omgang, kan du samle det resterende dej, rulle det ud igen og gøre processen forfra, så der til sidst er 4 donuts.
  4. Kom donutsne i en stor gryde med kogende vand i ca. 5 minutter – husk at vende donutsne omhyggeligt undervejs!
  5. Dræn efterfølgende donutsne godt for vand og kom dem på en pande med en spsk. olie ved medium varme. Steg donutsne til de er gyldne – ca. 10 minutter – og husk at vende og dreje dem, så de får en sprød kant og bliver brune over det hele.
  6. Når de 4 donuts er brune og sprøde, tilsættes blåbærerne på panden, og honning hældes over blandingen. Ryst og rod med en ske på panden over varmen i et par minutter, så donutsne blandes med den lækre blåbærsovs.
  7. Efter et par minutter og når donutsne er helt lilla af sovsen, tages panden af varmen, og den græske yoghurt blandes med pandens indhold. Fordel de 4 donuts med både sovs og yoghurt på 4 tallerkner og tilsæt efter ønske ekstra topping.

For at give opskriften et twist, kan blåbær skiftes ud med andre bærtyper, og frugterne kan evt. blandes, så smagen får en helt speciel symfoni. Opskriften er inspireret af den verdenskendte, engelske kok, Jamie Oliver, der personligt anbefaler et drys kanel som den bedste topping. Til slut er der ikke andet at sige end – Bon Appetit!

Skriv en kommentar