Bliv klogere på smukke, spiselige blomster

Skab madkunst med spiselige blomster

Der er ikke noget bedre end at kigge ud i haven på en sommerdag. Planterne er groet til, og blomsterne danner et smukt naturbillede, som man kan nyde på terrassen. Vi elsker blomster og bruger gerne flere timer på at vælge de helt rigtige til haven og hjemmet. Det skaber liv og charme. Det er dog ikke kun hjemmet, der kan få glæde af blomsternes mange farver og faconer. Tværtimod findes der en lang række spiselige blomster, som du kan pynte maden med. Spiselige blomster kan både købes i supermarkedet eller dyrkes derhjemme. Når du vælger en spiselig blomst, er det dog vigtigt at undersøge dens oprindelse. Nogle spiselige blomster er nemlig blevet sprøjtet med giftstoffer, og det kan være farligt for mennesker at indtage. Hvis du vælger at dyrke spiselige blomster selv, er du sikker på deres oprindelse, og det kan være en fordel, når middagens retter skal dekoreres og piftes op med nye smags- og sanseoplevelser.

Sådan finder du blomster til maden

At dyrke spiselige blomster kræver ikke meget arbejde. De kan nemlig både dyrkes i krukker og altankasser såvel som i vindueskarmen. Det eneste, man skal huske, er at plukke blomsterne, når de er spæde. På denne måde er man sikret en frisk og sprød blomst. Spiselige blomster kan bruges i salater, desserter, som te og meget mere. Du kan blandt andet bruge disse spiselige blomster:

  • Lakridstagetes er en krydderplante, som er kendt som mexicansk estragon. Dette skyldes, at man i varme lande har brugt denne spiselige blomst i stedet for estragon. Foruden sin smukke gule farve har lakridstagetes en lakridssmag, der egner sig særligt godt i saucer, supper eller dressinger.
  • Nelliken findes i mange smukke farver og er med sin søde duft en tiltrækkende blomst. Mange er ikke klar over, at blomstens kronblade kan spises, men der findes mange forskellige varianter af denne spiselige blomst, som smager skønt. Man kan blandt andet bruge nelliker i salater eller til at pynte diverse desserter.
  • Solsikken er en velkendt blomst, som de fleste kender til. Med dens store hoved og høje stilk skiller den sig ud fra mængden. Solsikken findes i mange farver og varianter, som kan bruges til bagning eller som olie. Herudover er solsikkens kronblade også spiselige og kan bruges i mysli eller desserter.

Mulighederne er således mange, når man skal vælge spiselige blomster til madlavningen. Så smag og duft – det kan ændre dine madretter for altid.

Pynt maden med disse alternativer

Det er dog ikke kun med spiselige blomster, at man kan eksperimentere i køkkenet. Kun fantasien sætter grænser, når madretterne skal fornyes. Man kan eksempelvis lave spiselige dekorationer af chokolade eller lignende. Det er også muligt at lave smukke blomster af rispapir for at give den velkendte forårsrulle nyt liv. Man eventuelt fylde rispapiret med grøntsager, kød eller frugt og herefter forme papiret på en ny og legende måde. Så får du en lækker rulle, der samtidig ser sjov og interessant ud. Der er nemlig mange måder at gøre maden lidt mere interessant på.

Kommentarer er lukket.