Pandekager med et nordisk præg

Brug pænt service, når du serverer din mad

At servere mad handler ikke kun om maden. Tværtimod, så har det rigtig meget at sige, hvordan den præsenteres. Det æstetiske udtryk og hele opsætningen kan være afgørende for, hvordan din mad fremstår. Derfor er det en god ide at overveje, hvilket service, du vil anvende til at præsentere din ret.

Vi spiser med øjnene

Selvom smagsløgene sidder på tungen, og det er dem, vi bruger til at sanse smagene i den mad, vi spiser, så er øjnene også afgørende for, hvordan en ret opfattes. Udtrykket ”vi spiser med øjnene” er nemlig slet ikke helt ved siden af. Du kan nemlig snyde hjernen og tungen til bedre at kunne lide din mad, hvis du opstiller den på en smuk måde eller med nogle farver, der passer til. Vi ser maden, før vi smager den, og derfor er den visuelle fremtræden af en ret rigtig vigtig at have med i sine overvejelser for at give den fulde smagsoplevelse – og måske endda lidt ekstra. Det kan nemlig ske, at folk smager smage, der ikke engang er til stede, bare fordi de ser en bestemt farve eller form på tallerkenen.

Vælg noget smukt service

En måde at sørge for at din mad ser lige så smuk ud, som den smager, er at vælge pænt service til at servere din mad på. Fokuser på en smuk servering, som passer til farverne og æstetikken i din ret. På den måde kan du skabe harmoni og gøre oplevelsen endnu bedre for den, der skal smage din mad. Du kan eksempelvis bruge service fra Broste, der kan give din ret et rustikt og naturligt look.

Den samlede oplevelse

Det er altså den samlede spiseoplevelse, der er afgørende for, hvordan en ret opfattes. Flot anretning og pænt service spiller en kæmpe rolle i forhold til den samlede oplevelse af et måltid. Derfor er det ikke kun vigtigt at kunne lave maden, men også at kunne opstille den og præsentere den på en flot måde, så flere sanser end smagssansen igangsættes.

Kommentarer er lukket.