Bulgur salat

Salat med za’atar dressing


Salater ses i dag med et stort varierende valg af grøntsager, frugter, kryderier etc. Det gør at salatblanding er blevet til et kunstværk både i smag og udseende. Kunstmaleren fra renæssancen, Raphael, forstod at mestrer de store penselstrøg til hans landskaber og skabe balance i maleriet ved at lave bemærkelsesværdige, små og fejlfri detaljer til billedets personer. Salat kan i dag sammenlignes med Raphaels kunstværker. Salaten kræver større madvarer til at lægge grundstene for salaten, men behøver ligeså vel også de små detaljer, der til sidst giver salaten dets flotte udseende og spændende smag.

 

Ligesom store kunstnere finder inspiration i andres værker, så bør det også gøres i forhold til madlavning. Den varme stol efter et par glade medspisende kan vi alle sammen lide at sidde i. Den føles nemlig så dejlig varm, og giver en modet til at prøve at være sin helt egen Picasso, når det kommer til madlavning. Find derfor inspiration til en elegant, sund og velsmagende salat her:

 

 

Ingredienserne til salaten:

 

Salaten:

  • 400g medium-grain bulgur
  • 1 bundt forårsløg
  • 120ml extra virgin olivenolie
  • 3 citroner
  • 1 stor håndfuld af blandede micro-herbs og salatblade

 

Dressing:

  • Mynteblade
  • 1 granatæble
  • 1 skefuld granatæble saft
  • ½ teske za’atar
  • 4 skefulde extra virgin olivenolie

 

 

Sådan laver du salaten

 

  1. Placér bulguren i en store bowle med kold vand, og lad det stå i en god time.
  2. Tøm derefter skålen med vand og flyt bulguren over i en serveringsbowle.
  3. Efterfølgende skal forårsløgene skæres og tilføjes til bowlen sammen med olivenolien og citronsaften. Tilsmag med havsalt og sort pepper.
  4. Tag herefter myntebladene og skær dem ud. Kombiner dem med resten af ingredienserne, der skal i dressingen. Bland det hele i en bowl og sæt til side.
  5. Til sidst tilføj micro-herbs til bulguren, og bland det med dressingen.

 

Det færdige kunstværk


De mest værdifulde malerier er altid signeret af kunstneren selv. Prøv derfor nogle enten nye ingredienser i salaten af, eller tilføj mere eller mindre af en af de allerede brugte ingredienser. Lav salaten præcis som dine smagsløg bedst nyder den, og du vil have dit eget kunstværk at servere for venner eller familie.

 

Kommentarer er lukket.