Caviar – en gudespise – men hvordan?

Hvad er caviar?

Caviar. Vi kender det fra gourmetrestauranter og overdådige middagsborde, men hvor kommer den eksklusive spise egentlig fra? Ægte caviar består af rogn, som kommer fra fisk i størfamilien. Der findes mange forskellige størarter – nogle mere eftertragtede end andre. En af de mest populære er Beluga-caviar, som produceres af fisken Huso Huso. Med sin intense og cremede smag er det ikke et under, at denne caviartype finder vej til det luksuriøse middagsbord. Uanset hvilken størart din caviar kommer fra, er ægte caviar kendetegnet ved den nøddeagtige og lette saltede smag, som danser på tungen. Caviar kan både være gyldenbrun, sort, grønlig eller stålgrå i farven.

 

Fortryl dine gæster med denne appetizer

Med sin lækre smag er caviar den perfekte tilføjelse til festlige begivenheder. Den kan roligt nydes alene, så man får en intens smagsoplevelse. Vil du gøre mere ud af anretningen, kan du imidlertid også lave en dejlig appetizer med caviar og blinis. Blinis er små pandekager, som egner sig perfekt som forret eller til at stille den lille sult. Toppet med caviar danner blinis en unik tilføjelse til fødselsdagsfesten, nytårsaften – eller til dig, der blot ønsker at forsøde hverdagen med en luksuriøs delikatesse.

 

En unik og eksklusiv umamismag

Du spørger måske dig selv, hvad det er, der gør caviar så speciel? Caviar er kendetegnet ved sin rige smagsoplevelse. Dette skyldes, at caviar er en frisk råvare, som ikke indeholder nogle tilsætningsstoffer. Tværtimod er caviar rig på en naturlig umamismag, som mange andre produkter forsøger at kreere gennem krydderier og andre smagsforstærkere. Caviar stammer med andre ord fra havets dybe skattekammer – og derfor er du garanteret en naturlig og smagfuld oplevelse. Med en lækker flaske hvidvin kan ægte caviar vækker sanserne på en uforglemmelig måde.

Kommentarer er lukket.