Crispy æbledrøm, en simpel, men super lækker æbledessert
Der er ikke noget som en dessert, der både smelter på tungen og knaser i munden. Og så sammen med nogle rigtig friske æbler får du en skøn harmoni. Denne æbledrøm er nem og hurtig at lave og endnu hurtigere at spise – haps! Prøv selv.
Sådan laver du Crispy æbledrøm:
Ingredienser
- 2,5 skrællede, udkernede æbler i skiver
- 2,4 dl sukker
- 1 spsk. + 2,4 dl hvedemel
- 1 tsk. kanel
- 1,8 dl vand
- 1,8 dl finvalsede havregryn
- 2,4 dl brun farin
- ¼ tsk. bagepulver
- ¼ tsk. natron
- 1,8 dl smeltet smør
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 175 grader.
- Læg æblerne ud i en smurt form på ca. 25×35 cm.
- Bland sukker, 1 spsk. hvedemel og kanel sammen og spred ud over æblerne.
- Hæld vand udover.
- Rør havegryn, resten mel, farin, bagepulver, natron og det smeltede smør sammen og fordel crumblen ud over æblefadet.
- Bag det hele i ca. 45 min.
Nemt – tjek. Hurtigt – tjek. Lækkert – tjek! Den varme, sprøde æble æblecrumble smager fantastisk serveret sammen med et par kugler vaniljeis.
Se flere desserter her.