Den ultimative guide til babymad

Sådan introducerer du dit barn til babymad

Når en lille ny kommer til verden, tilsidesætter man sine egne behov. Barnet har brug for omsorg og opmærksomhed i alle døgnets timer, og det kan virke overvældende for den uerfarne mor og far. Af den grund er det ikke unormalt at blive forvirret, bekymret eller at glemme ting, der ellers synes essentielle. Særligt babymad kan synes uoverskueligt, men der er meget, du kan gøre for at komme igennem dit barns første erfaring med fast føde. De første måneder er som regel lige til. Her er modermælk eller modermælkserstatning barnets primære kilde til næring. Når barnet er imellem 4 og 6 måneder, begynder barnets behov dog at ændre sig. Det er på dette tidspunkt, at barnets tarmsystem kan fordøje andet end modermælk. Af den grund anbefales det, at man starter op med babymad i denne periode. Det er fornuftigt at starte med at lave noget selv i stedet for at købe babymad fra supermarkedet. Når grøden laves, skal man huske, at den skal være tynd og uden klumper. Man kan f.eks. lave den første babymad af majsmel. Majsmel giver nemlig en mild og god konsistens, som hjælper din baby stille og roligt i gang med at spise fast føde.

Kom godt igennem de første måneder

Når barnet har vænnet sig til babymad i form af grød, kan man gradvist begynde at supplere med andre mere faste fødevarer. Det er dog altid vigtigt at følge barnets udvikling. Intet barn er ens, og det er forskelligt, hvor erfaren det enkelte barn er med babymad i 6 måneders alderen. Vigtigst er det, at babyen skal have mulighed for at vænne sig til de nye smagsindtryk. Når barnet er fyldt 6 måneder, skal det have kød regelmæssigt, så det får nok jern. Kødet skal gerne varieres, men det er en god idé at starte med oksekød, da det er let for barnet at tygge og sluge. Fisk er også en vigtig næringskilde for dit barn. Sørg derfor for, at din baby får fisk op til flere gange om ugen. Hvis man er i tvivl, er det blot vigtigt at huske på, at barnet skal være i stand til at tygge maden, der serveres. Giv derfor aldrig dit barn nødder, rå gulerødder, kerner, mm.

Forbered dig på overgangen med disse råd

Man kan aldrig forberede sig fuldstændig på at være forælder. Overgangen fra modermælk til fast føde kan være en kamp for både dig og din baby. Når frustrationen indtræffer, er det dog vigtigt at huske på, at det ikke er en nem proces. Det kan tage flere uger, før din baby vil være i stand til at tage imod babymad, og man kan erstatte mælken. Det kan være en hård og udmattende periode, så det er vigtigt at forberede sig mentalt på denne fase så godt som muligt. Snak eventuelt med andre mødre om deres oplevelser eller bliv inspireret af andre til nye opskrifter, der kan hjælpe din baby lidt bedre på vej.

Kommentarer er lukket.