Derfor er det smart med en slikbod

Fordelene ved en slikbod

Det kan være svært at beslutte, hvad man skal servere til brylluppet, konfirmationen eller studentergildet. Skrub-af-mad kan virke for voldsomt ovenpå en trerettersmenu, og det er ikke altid, at en tung dessert falder i alles smag. Af den grund er slikboden et godt alternativ til dig, der ønsker en anderledes buffet, der henvender sig til både store og små. Slikboden er en amerikansk trend, som man for nogle år siden begyndte at se lidt af herhjemme i Danmark. Slikboden er siden blevet en mere hyppig tendens, som kan komme i mange opstillinger og varianter. Det er kun fantasien, der sætter grænser, når slikket skal på bordet. Man kan tilpasse sin slikbod til det pågældende arrangement såvel som ens egne ønsker og forventninger. Når den søde tand melder sig på banen, er slik nemlig altid en sikker vinder.

Sådan opstiller du en slikbod

Slikboden kan se ud på mange forskellige måder, og der er således ikke noget rigtigt og forkert, når man skal opstille slikboden. Det er dog vigtigt at afstemme med sig selv og sine gæster, hvilke ønsker der er, og hvordan denne buffet skal foregå. Som udgangspunkt er det altid vigtigt at have skeer eller engangshandsker for at sikre hygiejnen. Herudover kan det være en god idé at have små poser, så gæsterne kan tage slik med hjem. For at gæsterne kan få mulighed for at få lidt godter med til køreturen hjem, skal man også sørge for, at der er slik nok til alle. Som huskeregel skal man beregne minimum 300 gram slik pr. gæst, hvis ikke mere. På den måde er man sikker på, at der er nok til alle. Det er dog ingen hemmelighed, at opstillingen af en slikbod kan være en dyr fornøjelse – men der er også mange ting, man kan gøre for at spare penge. Man kan f.eks. købe slik i store mængder, gerne bland-selv-slik som er den billigste mulighed. Herudover kan man finde skåle og pynteting i genbrug eller derhjemme på loftet, som kan skabe et personligt præg over opstillingen. Det kan betale sig at lave slikboden selv – så sparer man både penge og skaber en unik buffet.

Sunde alternativer til slikboden

Selvom slik ofte falder i god jord hos de fleste, kan mange ønske sig et sundere alternativ under gildet. Det kan derfor være en god idé at lave boden med andre snacks, der kan tilfredsstille den lille sult. Det kan nemlig være forfriskende at få noget let og sundt efter et stort måltid. Man kan f.eks. lave en grøntsagsbod med friske gulerodsstænger, agurk, tomater og mere. Nødder er også en lækker spise, der kan nydes hurtigt og let. Herudover er frugt og melon også en god kandidat. På grund af det store vandindhold i denne type snacks fylder det ikke så meget i maven. Det letter derimod ganen og gør maven godt efter fed mad. En snackbod er således et godt valg for dig, der ønsker en nærende og sund buffet til festen.

Kommentarer er lukket.