Købmandsbutik

Derfor skal du lave mad af lokale råvarer

De to helt store årsager til at lave mad af lokale råvarer er at det er mere bæredygtigt, samtidig med at du støtter lokalsamfundet. At vælge lokale råvarer er bæredygtigt, fordi disse råvarer ikke er blevet transporteret flere kilometer med lastbil fra Sydeuropa. Lokale varer bliver heller ikke høstet flere uger eller dage i forvejen og opbevaret i en container i flere dage, inden de kommer på hylderne. Det giver mere smagfulde råvarer, der også har et højere indhold af næringsstoffer. Du støtter lokalsamfundet, fordi arbejdspladser bliver bevaret, når der er gang i produktionen lokalt. Derudover kan det også bidrage til en positiv økonomisk udvikling i lokalsamfundet. Det lyder rigtig meget som en win-win at vælge lokale råvarer til din madlavning, ikke?

Hvor finder du lokale råvarer henne?

Der er flere forskellige steder, hvor det er muligt at finde lokale råvarer. I gårdbutikker er der oftest et lille udvalg af gårdens egne råvarer. Små lokale købmandsbutikker har oftest også et stort fokus på at have lokale råvarer. I købmandsbutikkerne er der også tit en god historie at høre omkring det lokale produkt, og dermed kan det være lidt mere charmerende at handle i købmandsbutikken fremfor de store supermarkedskæder. Flere og flere supermarkedskæder har nemlig også fået lokale råvarer på hylderne, så der kan man også støtte de lokale producenter. Nethandlen har oftest også et stort udvalg af mange forskellige varer her i blandt også flere lokale råvarer.

10 gode grunde til at vælge lokale råvarer til madlavningen

Som opsamling er der her et hav af gode grunde til at vælge lokale råvarer, når du næste gang skal lave mad.

  • Du støtter små producenter i det lokalområde, du enten bor i eller ofte besøger.
  • Din støtte til lokalområderne og skaber mere liv og aktivitet i området.
  • Du får friskere råvarer.
  • Du får sundere råvarer.
  • Du får oftest en god lokal historie med, når du køber lokale råvarer.
  • Du er med til at sikrere en bæredygtig produktion.
  • Du anvender sæsonens råvarer og undgår “kunstig” produktion.
  • Du sikrere bedre dyrevelfærd.
  • Du får ny inspiration til din madlavning.
  • Du sparer også penge.

Kommentarer er lukket.