Disse madvarer giver dårlige ånde

Disse madvarer giver dig dårlig ånde

Har du problemer med dårlig ånde?

De fleste mennesker har oplevet at have dårlig ånde, især om morgenen. Men cirka hver femte dansker oplever faktisk problemer med dårlig ånde på et plan, der går udover bare dårlig morgenånde. Dårlig ånde er dog stadig et emne, der ofte betragtes som et tabu på trods af, at det er noget, som alle kender til i mindre eller højere grad. Undgå dårlig ånde ved at….

Undgå disse 5 madvarer, som giver dårlig ånde

  • Fisk fra dåse: Det gælder al fisk fra dåse, både tun og makrel, da fedtet der er tilsat bliver harskt, hvorved harskheden hænger fast i din ånde flere timer efter, du har spise dåsefisk.
  • Kaffe – det sorte guld: Kaffe nedsætter spytproduktionen, som derved giver dårlig ånde, fordi spyt er med til at holde bakterieproduktionen i munden nede. Så hvis vi ikke har spyt i munden, er der ikke noget til at bekæmpe bakterier og dårlig ånde.
  • Ost: Aminosyren i ost elsker bakterierne i munden, som de nedbryder og du får en ånde, der lugter af rådne æg.
  • Alkohol: Alkohol udtørrer munden, samtidig med at vi måske er gået i send uden at børste tænder, så er bakterierne efterladt med en masse proteinrester osv. som tilsammen danner en dårlig ånde.
  • Hvidløg og alle andre slags løg: Løg indeholder svovlgasser, som bliver i munden lang tid efter, vi har spist.

Sådan bekæmper du dårlig ånde

Udover selvfølgelig at lade være med at spise de ovenstående fem madvarer lige inden du skal på date eller til jobsamtale, er der faktisk mange andre ting, du selv kan gøre. Spis regelmæssigt, så du stimulerer spytdannelsen i munden. Husk også at børste tungen, da det ikke kun er i tænderne der gemmer sig madrester og bakterier. Alternativt, hvis det er rigtig slemt, kan du søge hjælp hos en tandlæge.

Kommentarer er lukket.