Tandblegning

Få hvidere tænder med sundere mad

Mad og hvide tænder hænger sammen

Hvis man ikke har hvide tænder, kan dette give et indtryk af dårlig tandpleje og mundhygiejne. For nogle mennesker kan dette netop være årsagen til, at de har gule tænder, men nogle mennesker har også en tendens til at få gule tænder som en del af aldringsprocessen.

I forbindelse med at sikre, at du ikke får gule tænder, er der nogle mad- og drikkevarer, du skal være opmærksom på, har en tendens til at give gule tænder. Det er madvarer såsom lakrids, nogle krydderier samt visse bærtyper. De drikkevarer, du bør overveje at holde lidt igen med, hvis du ikke ønsker gule tænder, er kaffe, te, iste og juice.

Hvad kan give dig hvidere tænder?

Hvis du gerne vil forsøge at hvidne dine tænder uden at skulle betale for en tandblegning hos en tandlæge, kan du få hvidere tænder ved at følge nogle simple tricks.

  • Øg dit indtag af jordbær: Du kan øge dit indtag af jordbær, da jordbær hjælper med at fjerne belægningen på dine tænder, eftersom jordbær indeholder ascorbinsyre.
  • Øg dit indtag af gulerødder: Gulerødder fjerner ikke misfarvningen med det samme, men er med til at stimulere din spytproduktion, der neutraliserer enzymer i munden.
  • Indtag kokosolie: Kokosolie indeholder laurinsyre, der hjælper med at neutralisere bakterier i din mund og gør samtidig dine tænder hvidere.
  • Indtag frø og nødder: Frø og nødder er gode til at fjerne plak på tænder. Derudover indeholder de en masse protein og kalcium, der er godt for både tænder og tandkød.

Invester i tandblegning

Hvis dine madvaner gør dine tænder gule, og du ikke ønsker at ændre i dem, kan du investere i tandblegning. Når du skal have foretaget din tandblegning, skal du altid vælge en specialist såsom en tandlæge eller tandplejer, der også kan hjælpe med at vurdere, om dine tænder kan blive hvidere.

Kommentarer er lukket.