Få kvalitetsvine til din fest

Vælg en vin, der passer til dit koncept

Der er mange ting, man skal tage højde for, når man skal planlægge en stor fest. Der skal være styr på tøj, mad, borddækning, bordplan og så videre. Og noget, der naturligvis hører med til en god fest, er kvalitetsvine. En god vin, der passer perfekt til menuen, kan gøre oplevelsen 100 gange bedre. Dog kan det være svært at skulle vælge den rigtige vin, hvis man ikke er ret meget inde i branchen, og det kan blive nervepirrende at skulle vælge. Er du i tvivl om, hvordan du vælger den rette vin, kan du læse med her.

Vinen skal passe til maden

Først og fremmest er det altafgørende, at vinen passer til maden. En vin kan være nok så god, men hvis den slet ikke passer til den mad, du serverer, er det både synd for din smagsoplevelse og for den gode vin. Brug derfor lidt ekstra tid på at læse om, hvilke druer og smagsnuancer der egner sig godt til de retter, der er på din menu, og lav eventuelt en hyggelig smagning derhjemme, hvor I forsøger at smage nogle forskellige vine til de forskellige retter.

Vælg en vin, der rammer bredt

Når man inviterer til fest, er der typisk mange mennesker med mange forskellige smagsnuancer. Det kan derfor være rigtig svært at finde en vin, der falder i alles smag. Gå ud fra, at du skal finde vine, der ikke skiller sig for meget ud, og har for mange specielle smagsnuancer, der kan skille vandene. Gå med en lidt mere sikker vin, som ikke er så risikabel. Det er surt at have købt dyr vin ind, som ens gæster ender med ikke at drikke, fordi de ikke bryder sig om den.

Lad stemningen afspejle vinvalget

Ligesom man snakker om temafester, snakker man også temavin. Skal der være stor fest, hvor maden skal være nem, og fokus er på dans og musik, skal du måske ikke tillægge vinen så stort et fokus. Drejer det sig derimod om et bryllup eller en anden fest, hvor du ønsker at dine gæster skal forkæles med god mad og nyde oplevelsen, vil vinen typisk spille en større rolle. Oplevelsen vil hurtigt blive ødelagt, hvis du vælger at sætte papvin på bordene.

Vælg med hjertet

Slutteligt er det vigtigt at sige, at du skal vælge med hjertet. Det er din fest og dit arrangement. Tag udgangspunkt i de førnævnte ting, men gå ikke på kompromis med dig selv. Du skal ikke vælge en vin, du ikke selv kan lide bare for at gøre dine gæster glade. Er du i tvivl om, hvilke vine, du skal gribe fat i, kan du besøge din lokale vinhandler – han vil med garanti kunne hjælpe dig og komme med forslag til nogle mulige vine.

Kommentarer er lukket.