Pizza - Rimini

Få tips til byens bedste pizza

Hvad kræver en god pizza? Den kræver naturligvis først og fremmest en sprød og smagfuld bund, som er hovedingrediensen i en pizza. For at opnå en perfekt bund, så kræver det en god ovn, og det bedste redskab er en vaskeægte pizzaovn. Læs om flere god råd til den perfekte pizza her.

Det er en sen eftermiddag efter arbejde, og du har virkelig lyst til sådan en rigtig italiensk pizza med masser af ost og fyld efter din smag. Måske vælger du at bestille en hos dit lokale pizzaria, eller også vil du selv give dig i kast med at bage en god, hjemmelavet pizza.

Bor du på Amager eller i København, og orker du ikke selv at lave pizza, så kan Restaurant Rimini anbefales. Restauranten serverer ægte italienske pizzaer med en fantastisk bund og alt det fyld, du drømmer om. Desuden er priserne ret overkommelige sammenlignet med andre pizzeriaer.

 

Den perfekte pizzabund skal have høj varme

Hvis du selv vælger at kaste dig ud i projekt hjemmelavet pizza eller bare vil høre om pizzeriaernes tricks, så skal du læse godt med her. Det siges, at hvis du ikke har ordentlig varme i din ovn, så får du heller ikke en perfekt pizzabund. Det mest optimale til formålet er en pizzaovn. Så er du en vaskeægte pizzaelsker, og du elsker at eksperimentere med madlavning selv, så skulle du stærkt overveje at få en pizzaovn. Det kræver naturligvis også noget plads. Men hvad gør man ikke for en god pizza?

Hvis du vælger at investere i en pizzaovn, så er det ultimative trick for en god bund: ekstrem høj varme. Det er varmen, som giver sprødheden. Og det vil vi gerne have. Alternativt kan du også vælge en pizzasten til din ovn, men der skal stadig høj varme til.

 

Ingredienser til den gode pizzadej

Det er desværre ikke nok at have en ovn med høj varme. Du skal også have styr på de rigtige ingredienser til din bund, så den bliver lækker og tynd. Og det har også indflydelse på sprødheden. Der er flere kokke, som har eksperimenteret og prøvet sig frem mange gange til at finde vejen til en perfekt pizzabund. Her er et eksempel på ingredienser til en god pizzadej:

  • Brug Tipo 00 mel og eventuelt durummel.
  • Gær
  • Vand
  • Olivenolie
  • Salt

Har du en relativ sød tand, kan lidt sukker eller honning også tilføjes til dejen. Ifølge flere kokke er det en god idé at gøre dejen koldhævet, så den bliver let og luftig.

 

Vælg dit yndlingsfyld

Vi har alle forskellige smagsløg, og derfor er det meget individuelt, hvilke ingredienser du vælger oven på din pizza. Men det anbefales, at du ikke køber de ”billigste” råvarer i supermarkedet, hvis du ønsker et smagsrigt resultat. Særligt kødet og osten bør du gøre noget mere ud af at investere i, for at give den gode smag. Tag eventuelt et smut til ostehandleren og hør, hvad den vil anbefale. Her kan I også matche dine smagsløg med henblik på, hvor stærk ost du er til. Du går ikke galt i byen med en god parmesan ost og en frisk mozzarella.

Derudover bør du lave din egen tomatsause fyldt med frisk basilikum, oregano, hvidløg og salt – så kan det næsten ikke gå galt. Et andet godt tip er at lave en hjemmelavet basilikumspesto. Til denne kan du også bruge osten fra ostehandleren.

Leg med masser af spændende grøntsager, som ofte får en fantastisk smag, når de får noget varme. Sæt i gang. du kan eventuelt prøve med en Uuni Pro pizzaovn, den kan virkelig få lavet noget varme – og er helt fantastisk til at bage pizzaerne perfekt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*