Brød ruller

Fine brødruller

Fine brødruller til når du har god tid

De her brødruller gør sig rigtig godt på en efterårsdag, hvor du går inde og hygger. De tager noget tid at lave, men de er ventetiden værd. Denne opskrift giver 24 stk. og de kan sagtens holde sig i flere dage. Jeg tør næsten godt garantere, at de bliver et hit hjemme hos jer.

Sådan laver du fine brødruller:

Ingredienser

  • 2,4 dl varmt vand
  • 1 spsk. tørgær
  • 1 tsk. sukker + 0,6 dl sukker
  • 1,8 dl mælk
  • 1,2 dl blødt smør i skiver
  • 1 tsk. salt
  • 11 dl hvedemel
  • 2 æg

Fremgangsmåde

  1. Rør vand, gær og 1 tsk. sukker sammen i en skål, til sukker og gær er opløst.
  2. Opvarm mælken.
  3. Kom mælk, smør, resten sukker, salt og 3 dl af melet i en anden skål og rør forsigtigt med en elmikser.
  4. Skru lidt op for hastigheden og tilsæt æg og gærvand.
  5. Tilsæt 3,6 dl mel og rør videre, til dejen samles. Bliv ved med at tilsætte mel, til dejen er blød og slipper siderne i skålen. Resten mel kan du bruge til når dejen skal ud på bordet.
  6. Form dejen til en stor bolle og sæt den til at hæve overdækket gerne 1,5 time.
  7. Når dejen er hævet, tager du den ud på bordet og banker den lidt ned.
  8. Del den i to og lad delene hvile overdækket i ca. 10 min.
  9. Smør 24 muffinforme.
  10. Opdel al dejen, så der bliver 72 lige store dele og rul disse til små boller.
  11. I hver muffinform lægger du 3 boller, som du overdækker og lader hæve ca. 0,5 time.
  12. Bag dem i ovnen ved 180 grader ca. 12-15 min. til de er gyldenbrune.
  13. Tag brødene ud af formene og lad dem afkøle på en rist.

 

Brødrullerne er bedst, når de serveres varme lige fra ovnen og så bare med smør på.

Find andre gode brødopskrifter her.

 

Skriv en kommentar