Flere fordele ved et orangeri

Orangeriet som ramme for både planter og hyggeligt samvær

Har du flair for plante, grønne fingre eller bare lyst til stadig at have hjemmedyrkede planter i vintersæsonen? Forlæng dine grøntsager og eksotiske planters levetid med et orangeri. Udover at skabe bedre rammer for dine planters levedygtighed, kan et orangeri også fungere som en forlængelse af dit hus – hvad enten det placeres i haven eller som en slags udestue. På den måde får du helt naturlige grønne omgivelser, der skaber gode rammer for hyggeligt samvær og fordybelse. Samtidig vil du få mere opbevaringsplads og give dine planter nyt liv.

Frugter, grøntsager og krydderurter – det kan du dyrke i orangeriet

Orangeriet er den perfekte løsning til dig, der sætter pris på naturen. Ved f.eks. at anlægge et orangeri i din have, vil du både få grønt landskab at kigge ud på og rigt planteliv at nyde godt af indvendigt. Du kan bl.a. dyrke disse planter i et orangeri:

  • Oliven, aloe vera
  • Citrus, kiwi, fersken
  • Vindruer
  • Jordbær, rabarber,
  • Rosmarin, timian, purløg, laurbær
  • Eksotiske planter

 

Inspiration til valg af orangeri

Nyd duftene fra krydderurterne og synet af farverige, eksotiske planter til en varm kop te i orangeriet. Indret det, så det skaber den perfekte stemning for dig at slappe af i. Der findes et hav af inspirationskilder- og billeder, som kan give dig et godt praj om, hvordan dette kan gøres optimalt. Er du til minimalistisk design, engelsk inspireret havedesign eller måske det helt klassiske orangeri med muret sokkel? Den optimale indretning afhænger af samspillet mellem ønskedesign, og hvad det primære formål med dit orangeri skal være. Har du f.eks. behov for ekstra opbevaringsplads til redskaber, eller vil orangeriet primært fungere som udestue – mulighederne er mange og løsningerne lige så.

 

Kommentarer er lukket.