Fødevarer, der er gode for hukommelsen

Spis dig til en bedre hukommelse

Du bliver, hvad du spiser. Sådan lyder den fortærskede sætning om sundhed. Sætningen er blevet gentaget så ofte, fordi den er sand. Men kan man spise sig til en god hukommelse?

 

Vejen er variation

På sin vis er svaret ja. Mad er kroppens brændstof, og giver du din krop det rette brændstof, kører den længere på literen. Forskellige fødevarer indeholder forskellige mængder protein, fedt og kulhydrat samt forskellige typer vitaminer. Det medfører, at nogle typer mad gavner et område af kroppen, mens andre typer råvarer gavner andre steder. Der findes for eksempel udvalgte fødevarer, som er beviseligt gode for din hjerne.

 

3 råvarer, din hjerne elsker

Din hjerne består af 60% fedt, så derfor er råvarer med et højt fedtindhold ofte yderst gavnlige for hjernens funktion. Det drejer sig selvfølgelig kun om de fødevarer, der rummer de sunde fedtstoffer. Her får du 3 eksempler på hjerneføde:

 

  • Fisk indeholder en stor mængde omega-3 fedtsyrer, der har en anti-inflammatorisk effekt og smører hjernen, så den bedre kan sende sine signaler.
  • Nødder er rige på essentielle fedsyrer og E-vitamin, som vedligeholder de kognitive processer i hjernen.
  • Avocado er rig på det sunde fedt og sænker blodtrykket. Derudover øger frugten blodcirkulationen, hvilket holder hjernen iltet og frisk.

 

Har du problemer med hukommelsen?

Hvis du synes, at din hukommelse svigter, så kan der være mange forskellige grunde til problematikken. Både fysiske og psykiske faktorer kan påvirke hjernens evne til at genkalde sig hændelser, aftaler, samtaler osv. Hvis du har haft hukommelsesproblemer et stykke tid, er det vigtigt, at du opsøger din læge. Lægen kan måske kaste lys over situationen, og ellers kan vedkommende henvise dig til en neurolog. En neurolog er specialist inden for nervesystemet og hjernen og kan foretage undersøgelser, hvis du oplever at have problemer med hukommelsen.

 

 

 

Kommentarer er lukket.