Morgenmad med ricotta ost og hindbær

Frisk og hurtig morgenmad med ricotta ost og hindbær

Sådan får du hurtigt og nemt en fantastisk start på dagen

Dagen starter for mange med morgenmad, og spiser man hver dag de samme, kedelige morgenmadsprodukter, kan det nemt blive en sur pligt at skulle stå op og spise morgenmad. Det betyder, at flere og flere vælger at skippe måltidet om morgenen, hvilket kan betyde, at energien til resten af dagen er på et minimum allerede fra start. Men hvad hvis man kunne finde en ret, som var nem at lave og var ekstremt velsmagende, så det blev en leg at spise morgenmad for både børn og voksne?

Opskriften her på en frisk og hurtig morgenmad med ricotta ost og hindbær er et godt alternativ til en portion yoghurt med müesli. Den er ikke bare nem og anderledes – den er også forholdsvist sund. Den amerikanske kok, Giada De Laurentiis, anbefaler den lækre yoghurtagtige morgenmad med en ekstra topping af ristede mandler.

Sådan laver du yoghurt med ricotta ost og hindbær

[icon name=”spoon” class=”” unprefixed_class=””] 4 Personer        [icon name=”clock-o” class=”” unprefixed_class=””] 15 minutter

Ingredienser

  • 1 kop usødet, vanilje mandelmælk
  • 1 kop græsk yoghurt
  • 2 spsk. ahornsirup (evt. ekstra som topping)
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt
  • 1/8 tsk. grov salt
  • ¼ kop chiafrø
  • Frugt og nødder som topping efter ønske

Fremgangsmåde

  1. I en lille skål piskes ricotta eller hytteost med yoghurt indtil blandingen er blød og ensartet
  2. I 4 små glas eller skåle lægges 2 spsk. af den blandede ostemasse. 1 spsk. hindbærsyltetøj og ¼ kop granola eller müesli
  3. Lav flere lag og fordel til sidst den resterende del af osteblandingen på toppen
  4. Drys nu ekstra topping på – f.eks. ristede mandler, andre nødder eller frugt

Retten her er både glutenfri og er vegetarisk. I stedet for blot at spise et almindeligt mælkeprodukt med almindelig müesli, kan morgenmaden gøres spændende og anderledes med et twist af ost og syltetøj. Det essentielle ved morgenmad er, at det bør give en god start på dagen – både i forhold til smag og i forbindelse med den tid som det tager at forberede maden. Derfor er netop denne ret velegnet til en travl hverdagsmorgen, og har man mere tid og ønsker at lave retten i weekenden, kan toppingen være det, der tager tid. Morgenmad siges at være dagens vigtigste måltid, så hvorfor ikke gøre det nemt, frisk og lækkert?

Skriv en kommentar