Derfor er det en fordel at gå til bageren

Store, små og nogle med sukker på

Træd inden for hos din lokale bager og bliv mødt at den herlige duft af friskbagt brød, kager og andet lækkert bagværk. Hos bageren kan du naturligvis altid være sikker på at kunne få et godt rugbrød eller franskbrød efter din smag samt den ene eller den anden slags sødt til aftenkaffen. Det er måske særligt wienerbrødet, der for nogle er kendetegnende for en bager, altså de søde små kager lavet med enten creme, som i en spandauer, remonce som ved en tebirkes eller snegl, eller med nødder, honning eller andet lækkert, der pynter det luftige bagværk.

Derudover kan du naturligvis også finde andre slags kager hos bageren, og det kan ofte være alt fra skærekager som drømmekage og gulerodskager til små portionskager som napoleonshatte og kajkager.

Smag forskellen

Der er mange gode grunde til, hvorfor det er dejligt at købe brød, boller og kager fra bageren, og alene smagen af det friskbagte bagværk bør være grund nok i sig selv. Dog er der også nogle helt praktiske grunde til at slå et smut forbi bageren, hvis man skal holde fødselsdag eller en hyggelig sammenkomst med vennerne. Der er mange ting, der skal planlægges i forbindelse med en fødselsdag, og derfor kan det jo være rart at skulle slippe for selv at bikse bolledej sammen og undgå at have glasur fra kagemanden siddende i håret, når gæsterne ankommer.

Kvalitet for pengene

Når du køber brød eller kager eller andet bagværk hos en lokal bager, får du noget af en helt anden kvalitet end det, du kan få hos det lokale supermarked, eller end hvad du måske kan bage selv. Selv hvis du, som så mange andre, gennem det seneste år er blevet den rene surdejsentusiast, skal der altså stadig meget til, før man kan måle sig med uddannede bageres kvalitetshåndværk.

Kommentarer er lukket.