Gammeldags pandekager

Gammeldags Pandekager

Pandekager på den gode gammeldags måde

Vi elsker alle sammen pandekager, og vi får dem i dag i mange udgaver. Her giver vi dig en opskrift på gode gammeldags pandekager, der med garanti, når du smager dem, vil lede tankerne hen på gode og glade stunder.

Hvis du ønsker en lidt sundere pandekage, kan man med fordel bruge sukrin i stedet for sukker. Sukrin er et rigtig godt alternativ til sukker, og man kan stort set ikke smage forskel på det endelige resultat.

Sådan laver du gammeldags pandekager

[icon name=”spoon” class=”” unprefixed_class=””] 12-16 stk        [icon name=”clock-o” class=”” unprefixed_class=””] 30 minutter

Ingredienser

  • 3,5 dl hvedemel
  • 3,5 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 3 dl mælk
  • 1 æg
  • 3 spsk. smeltet smør

Fremgangsmåde

  1. Bland mel, bagepulver, salt og sukker i en stor skål.
  2. Hæld mælk, æg og smeltet smør heri.
  3. Rør indtil dejen er jævn.
  4. Opvarm en pande med en smule olie til middelhøj varme.
  5. Hæld ca. 0,5 dl dej på panden for hver pandekage.
  6. Brun den på begge sider.
  7. Sådan bliver du ved, til du har en hel stak lækre pandekager. Server dem varme for glade gæster.

Pandekagens oprindelse

Der findes mange forskellige teorier om, hvordan pandekagen opstod. Det er lige fra, at den har været en fast del af middagsbordet siden 1490, hvor en ung hertuginde søgte tilflugt hos en fattig bonde, til at romerne står bag opfindelse, hvor pandekagen fandt vejen ud i resten af verden. Uanset hvad, må vi bare være glade for at den blev til. Der findes sjælendt et godt dessertkort uden den klassiske pandekage med is.

Du kan altid tilføje dit eget præg på pandekageopskriften. Hvad den skal toppes med, er en smagssans. Se et eksempel her

Personligt serverer jeg dem næsten altid med en god hjemmelavet is, nogle friske bær og evt. noget smeltet chokolade, hvis det skal være ekstra lækkert.

God appetit!

Find flere lækre dessertopskrifter her.

Skriv en kommentar