Gode ideer til begravelsesmenuen

Hvad er vigtigt i forbindelse med en begravelse?

Det er en svær situation at stå i, når du skal planlægge begravelsen for en person, som du har holdt meget af. Men selvom sorgen er altoverskyggende, er det vigtigt, at du går helt ind i planlægningen, så du kan få sagt ordentligt farvel.

 

Udover selve ceremonien, er det vigtigt, at du tager stilling til, hvad du ønsker at afholde bagefter. Nogle ønsker at være alene efter en begravelse, men det mest almindelige er at afholde gravøl for familie, venner og bekendte.

 

Det skal du servere til gravøllet

Der er ikke nogen fast kutyme omkring hvad, du kan servere til gravøllet efter en begravelse. Det kommer i høj grad an på, hvornår på dagen ceremonien har fundet sted. Hvis gravøllet foregår om eftermiddagen, er det oplagt at servere kaffe og kage for de pårørende. Hvis gravøllet ligger omkring frokosttid, er der mange, som vælger at servere smørrebrød sammen med sodavand og øl. Gravøllet vil typisk ske på en restaurant, kro eller i et forsamlingshus i nærheden af kirken.

 

Hvis du finder en mere intim mindehøjtidelighed mere passende, kan du vælge at afholde en middag om aftenen hjemme hos dig selv. Her kan du nøjes med at invitere de allernærmeste, så I sammen kan mindes jeres kære i ro og mag.

 

Hvordan forløber en mindesammenkomst?

Der er ingen regler, når det kommer til afholdelsen af en mindesammenkomst. Det er helt op til jer som efterladte at afgøre, hvordan I bedst muligt får sagt farvel. Når alt kommer til alt, er det jeres opgave at skabe nogle gode rammer, hvor I og andre kan mindes den, som I har mistet. Når menuen og alt det praktiske er på plads, plejer resten at gå af sig selv. Nogle vil sikkert gerne holde en tale, og andre vil medbringe sange, der passer til lejligheden.

Kommentarer er lukket.