Kulinariske oplevelser i køkkenet

Gør madlavningen til en fornøjelse – ikke en pligt

Mange kender nok følelsen af at sidde lidt fast i de samme gamle opskrifter. Den lasagne ungerne elsker, den der spaghetti bolognese du kan trylle frem på et kvarter, eller de der pitabrød som selv det mest kræsne familiemedlem kan spise. De gamle klassikere har også fortjent en plads på menukortet, men de smager lidt bedre, hvis de ikke serveres flere gange om ugen. Du behøver ikke nødvendigvis at investere i Bog og Idé’s samlede udvalg af kogebøger, for at få nogle nye kulinariske oplevelser i køkkenet. Der er mange muligheder for at puste nyt liv i nysgerrigheden i køkkenet og genopdage glæden ved at lave et lækkert måltid mad. I en travl hverdag kan det være svært at finde energi og tid til at gå i køkkenet. Det er hurtigere og nemmere at købe fastfood og færdigretter, men der er flere fordele ved at gribe forklæde og grydelapper selv:  

Et godt måltid samler mennesker  

Det er altid hyggeligt og rart at samles om et måltid. Det bliver bare lidt hyggeligere, når pizzabakkerne viger for et måltid mad, der rent faktisk er lavet med kærlighed. Et godt og hjemmelavet måltid kræver fokus og opmærksomhed, og bliver et naturligt samlingspunkt for en samtale for hele familien. Har man børn, er det også sjovt og lærerigt at gå med mor og far i køkkenet, og glæden ved at lave mad er en af de bedste gaver man kan give videre til sit barn.  

Bedre for dig og bedre for miljøet 

Danskerne bliver mere og mere bevidste om, hvad der rent faktisk er i deres mad af f.eks. tomme kulhydrater og tilsætningsstoffer. Når du selv går i køkkenet, er det lettere at have overblik over, hvilke ting du putter i kroppen. Det er ikke kun sundere for dig, men også for miljøet, når du handler bevidst. Når du har en madplan, reducerer du dit madspild. Det er godt for din pengepung og for miljøet. Køber du dansk producerede fødevarer, gør du både de danske fødevareproducenter og det globale CO2-regnskab en stor tjeneste.  

Mad er kultur 

Noget af det man først lægger mærke til, når man er ude og rejse, er de nye dufte og den nye mad. Det er typisk også noget af det, man husker bedst. Alle kulturer rundt om i verden har hver deres unikke kulinariske univers. Du behøver ikke længere rejse tusindvis af kilometer væk for at gå på opdagelse i eksotiske krydderier og smagssammensætninger. Klik dig lidt rundt på nettet fra hjemmets trygge rammer, og lad dig inspirere. Det er efterhånden ikke svært at finde udenlandske delikatesseforretninger i de større danske byer. Det er kun fantasien, der sætter grænser, og med de rigtige ingredienser kan du måske kan du genskabe et ferieminde eller to.

Skriv en kommentar