Græske retter du skal kende

Tag på restaurant og spis græsk

Går du også og savner sommer og sol? En sydhavsø med total afslapning og lækker mad. Måske en græsk taverna med en iskold Mythos og græske specialiteter. Uanset hvordan man vender og drejer det, er Grækenland noget specielt for mange. Deres smukke natur, deres mange små øer og ej at forglemme: Deres mad! Lad dig i denne artikel forføre og glem for en stund, at du ikke sidder på en restaurant i Grækenland.

 

Græske specialiteter

Der findes et hav af græske specialiteter. Hvad end det er spise eller drikke, er grækerne kendt for det hele. Der kommer her en liste over de græske specialiteter, du bare må kende til, hvis du er en af dem, der elsker de græske retter.

  • Mezé. Mezé er grækernes tapas, og de er lige så stolte af deres mezé som spaniolerne er over deres tapas. Faktisk smager det også lige så godt!
  • Du er næsten et skarn, hvis du ikke kender til tzatziki. Den lækreste syrlige yoghurtdip som kan spises til stort set alt.
  • Mousakka er kendt som kartoffellasagnen. Lasagnen hvor de velkendte pastaplader er skiftet ud med kartofler. -Og så er der også tilføjet aubergine. Et spændende og lækkert alternativ til dig, der er blevet lidt træt af den klassiske lasagne.

 

Drik græsk

Vil du fuldende din oplevelse, kan du vælge at servere græske drikkevarer til din mad. Du kan for eksempel vælge at drikke retsina, -den græske nationalvin. Er du mere til øl, er Mythos den helt store græske øl. En anden ting, du ofte vil opleve at få serveret før/ efter maden, er ouzo. En likørlignende drik som grækerne sætter meget stolthed i.

Som du kan læse, er mulighederne for at lave græske retter mange, og de nævnte retter er kun et lille udpluk fra deres store katalog. Men er du ikke noget gastronomisk geni, eller er du for doven til at lave maden selv, findes der heldigvis måder, hvorpå du slipper for at lave det selv. Befinder du dig i silkeborgområdet, skal du ikke snyde dig selv for at opleve ægte græsk mad. Kig forbi Restaurant Zorba og oplev den græske stemning og smag deres udvalg af græske specialiteter.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*