Hjemmelavet sandwich dressing

Hvad smører jeg nu til min søns eller datters madpakke, så jeg sikrer de får noget at spise i løbet af den lange skoledag? De fleste forældre kender til ovenstående spørgsmål. Rugbrødsmadderne er ikke længere så interessante som de var, grøntsagerne bliver slet ikke rørt og kun den søde figenstang er taget fra madpakken. Sommetider oplever man måske selv en sukkende fornemmelse over ens egen madpakke og mangler inspiration til den.

 

Den gode madpakke kan være utrolig svær at knække koden til, dog lægger det uinteressante ofte ikke i selve maden, men i tilbehøret eller dressingen. Rugbrødsmaden kan hurtigt blive interessant, når der tilføjes en god hjemmerørt dressing. Det samme er gældende for den klassiske kyllingesandwich, hvor dressingen er altafgørende for smagen. Uden dressing, eller saftige frugter og grøntsager bliver den en anelse tør, kedelig og uinteressant. Derfor får du nu ikke bare opskriften på en let og lækker hjemmerørt dressing, men også fremgangsmetoden, samt næringsindholdet.

 

Ingredienser

  • 1 dl græsk yoghurt (10%)
  • 1 dl mayonnaise
  • 1 spiseske sød sennep
  • En lille teske kraftig paprika
  • En halv teske havsalt
  • En anelse friskkværnet peber

 

Fremgangsmåden

  1. Tilføj først yoghurten til en bowle.
  2. Herefter vendes først mayonnaisen forsigtigt med yoghurten, hvor efterfølgende de sidste ingredienser røres ind i yoghurten og mayonnaisen.
  3. Tag nu bowlen og tildæk den med sølvpapir eller folie. Opbevar den i køleskabet i mindst 15 minutter.
  4. Tilsmag dressingen med salt, peber eller paprika. Tilbered den efter, hvad dine smagsløg ønsker.

 

 Næringsindhold

  • Dressingen indeholder 3652 kJ / 869 kcal
  • Fiber: 0,3 g
  • Kulhydrat: 3,7%
  • Protein: 4,0 %
  • Fedt: 92,0 % 

Den lette og velsmagende dressing

Dressingen er utrolig let at tilberede, og kan laves i netop den mængde du ønsker. Overvej dog, hvor længe dressingen skal stå i køleskabet. Den må helst kun opbevares i op til fem dage på køl. Dressingen er derfor perfekt, hvis tilberedes søndag aften og opbevares i køleskabet i hverdagsugen. Det giver mulighed for dig og resten af familien at have en skøn og velsmagende hjemmerørt dressing med til dagens arbejds- eller skoledag. Når du mestrer dressingen, kan nye krydderier afprøves for at variere smagen og udseendet. Bl.a. kan karry i stedet for paprika anbefales. Det vil give dressingen den flotte gule karryfarve.

 

Inspiration til sandwich

Opskriften og tilberedning til den hjemmerørte dressing er let og ligetil, det samme er sandwichen. Mangler du inspiration til grøntsager, frugter, samt krydderingen af kødet til sandwichen, så findes der utrolig mange inspirationskilder på internettet, der kan hjælpe dig i mål med de hjemmelavede frokost-sandwich.

 

Kommentarer er lukket.