Hvad er spansk tapas

Hvor stammer spansk tapas fra?

De spanske tapas stammer fra ordet tapas, som direkte oversat til dansk betyder at dække eller oprette. I forhold til tapas betød det, at tapasretterne med brød og pålæg blev brugt som et låg til at dække for glasset, så der ikke kom fluer ned i vinen.

Oprindelsen for tapas er en snack, og derfor giver det jo også mening, at tapas netop består af forskellige mindre retter. Mange bestiller tapas til at dele mellem flere personer, og derfor kendes det også som delemad. Man sidder samlet og virkelig nyder maden sammen, fordi alle mere eller mindre får det samme af spise. Derved er det i sandhed en fælles madoplevelse. Tapas består som regel af simple små retter af høj kvalitet. Selvom retterne er små, bliver man alligevel sagtens mæt – og ikke kun mæt på de mange lækre smage.

Hvad består spansk tapas af?

Spansk tapas består af både kolde og varme retter. Nogle retter er ikke som sådan retter, bare nærmere lækre, kolde snacks, mens andre af de varme retter virkelig er små portioner af lækre spanske retter. De kolde retter består ofte af noget godt hvidt brød belagt med forskellige typer af pålæg såsom pølse, ost og fisk. Som sagt kan tapasretterne også være mere selvstændige retter.

Hvilke tapas retter kan man selv lave?

Skal man lave tapas retter selv, behøver man ikke være nervøs for sine madlavningsevner. Da spansk tapas i grunden er forholdsvis enkelt og blot består af lækre råvarer, er der mange af tapasretterne, du selv kan lave. Du kan nemt kaste dig ud i at lave patatas bravas, der er stegte kartofler med en lækker tomatsauce på, embutidos, der hører under det kolde bord, albóndigas, picadello, empanados, spansk tortilla, pinchitos og mange lækre spanske tapasdesserter.

Kommentarer er lukket.