Fiskerestaurant

Hvorfor skal du bestille fisk på en fiskerestaurant?

Vi kan besvare spørgsmålet ved først at se på fordelene ved at spise fisk generelt. Fisk er, som de fleste ved, utrolig sundt. Som en central del af den ”gode” del af kostpyramiden, kan du få opfyldt behovet for næringsstoffer som D-vitamin, jod, selen og meget mere ved hyppigt at spise fisk. Dog er fisk også en fødevare, som både kan være dyr og hurtigt blive dårlig. Derfor får du et par tips til, hvordan du kan være sikker på kvalitet til billigere penge.

Hvornår er fisken god at spise?

Der er flere tegn til at undersøge, om fisken købt eller serveret på en fiskerestaurant stadig er god at spise. Du kan lægge mærke til følgende:

  • Lugten: Lugten af fisk er ikke særlig appetitlig, og det er ofte et tegn på, at fisken er ved at blive for gammel. En fisk skal helst lugte så lidt så muligt, og hvis den har, skal den have lugten af hav og tang.
  • Udseende: Har du en hel fisk, kan du starte med at kigge på øjet. Er øjnene blanke, mørke og rene, er fisken stadig god at spise. Det samme gælder, hvis gællerne stadig er røde. Har du et stykke til gengæld, er fisken stadig god, hvis skindet er fri for revner og stadig føles som perlemor.
  • Kødet: fiskekødet skal helst være fast for at være frisk.

Fisk på en fiskerestaurant er en billig fornøjelse

I de seneste år er priserne på fisk i supermarkedet blevet væsentligt dyrere. De mange led i fødekæden gør, at mange fiskepriser bliver mangedoblet i klargørelsen fra hav til mav’. Det er desværre forholdene, hvis du skal have fisk i det daglige, men der er heldigvis en lille smutvej: Fiskerestauranter, som ligger tæt ved havet, har nemmere adgang til fiskene. Det betyder, at de dropper flere trin fra fødekæden ved bestilling, og udgifterne bliver derfor færre. Det betyder, at hvis du går på fiskerestaurant, kan du få fisk til en billigere pris end i supermarkedet.

Kommentarer er lukket.