Italiensk frugtbrød på 10 minutter

Italiensk frugtbrød

Fantastisk, italiensk morgenmad på 10 minutter

Tørt brød er hverdag – især hvis man ikke er nok personer eller ikke er sulten nok til at spise et helt brød på en gang, og derfor er nødt til at lade det stå en halv eller en hel dag. Men hvad kan det tørre brød så bruges til? Denne italienske frugt toast er et eksempel på en ret, hvor brød får nyt liv, og hvor sødme og syrlige mælkeprodukter går op i en højere enhed.

Giada De Laurentiis, amerikansk TV-kok, er især inspireret af italienske retter med udgangspunkt i hendes egen baggrund som italiensk født. Opskriften her er inspireret af en opskrift fra hendes hjemmeside, som også har været vist i hendes tv-program på amerikansk tv, og den kan laves på mange andre måder, hvis det ønskes. Hun anbefaler, at den toppes med lækre, syrlige bær, men der kan også bruges andet frugt som f.eks. æbler, banan eller appelsin og citron.

Sådan laver du italiensk frugtbrød

[icon name=”spoon” class=”” unprefixed_class=””] 4 Personer        [icon name=”clock-o” class=”” unprefixed_class=””] 10 minutter

Ingredienser

  • 8 stykker brød – f.eks. tørt brød fra dagen før eller frisk, blødt ciabattabrød
  • ¼ kop olivenolie
  • ¼ sukker
  • 2 kopper ricotta ost (hytteost kan sagtens bruges)
  • ½ spsk. vaniljeekstrakt
  • 2 ½ kop frugt efter eget ønske – f.eks. blandede bær
  • Honning som topping
  • En smule grov havsalt

Fremgangsmåde

  1. Smør begge sider af brødet med en smule olivenolie og gnid sukkeret grundigt ind i de 8 stykker brød
  2. Opvarm en stor pande til medium varme og læg brødende på panden. Steg dem i 2 minutter på hver side til de er gyldne og brune, og har en karamelliseret konsistens. Sæt til at køle af
  3. Bland ost, en smule sukker og vanilje i en skål og fordel det efterfølgende på de afkølede, karamelliserede brød. Fyld herefter topping på – æbler, hindbær, blåbær, bananer eller andet

Det bliver ikke nemmere.

Osten gør denne ret mindre sød, men ellers kan den karamelliserede smag være gennemgående, hvorfor brødende også er egnet til en lækker, lille dessert eller til at stille sukkertrangen. Med frugttopping trækkes i en sundere retning, men det er ingen hemmelighed, at brødene er mere usunde end meget andet morgenmad. Til gengæld smager de italienske frugtbrød fantastisk og kan spises af både børn og voksne – til en weekend morgenmad, hvor det godt må være sødt og lækkert, findes der intet bedre end disse nemme brød – også kan man oveni købet lave dem på 10 minutter.

Skriv en kommentar