Jamie Olivers glutenfree salat

For dig som glutenallergener

Vi ser i dag flere og flere allergener inden for forskellige grupper af vores fødevarer. En af de mest populære allergier ligger iblandt glutenallergenerne, der i takt med vores madanretninger bliver mere avancerede og fancy, desværre oplever en stigende grad af forskellige retter de desværre må undvære.

 

I forbindelse med de kreative madanretninger vi oplever i den danske kultur, oplever vi ikke kun besværligheder blandt vores allergener. Vi introduceres ikke kun for vegetariske og glutenfri retter, men allergener-retter med alle forbehold af forskellige variabler medregnet.
Dette blogindlæg er til dig, som er glutenallergener og mangler inspiration til den inspirerende salat uden couscous og diverse kerner som topping.

 

Opskriften på den lette hemmelighed


Opskriften bag en af Jamie Olivers lette, velsmagende og glutenfri salater er her serveret på et sølvfad. Ingredienserne er som følger:

 

  • 450g kartofler
  • 150g grønne bønner
  • 4 x 200g laksefilet – uden skind
  • Olivenolie
  • 2 citroner
  • 1 fed hvidløg
  • 250g natural yoghurt – low fat
  • 1 skefuld cayennepeber
  • 1 bundt karse
  • 1 bundt frisk mynte
  • 1 bundt frisk basilikum

 

Du får selvfølgelig ikke alle ingredienserne uden også at modtage en hjælpende hånd til tilberedningsmetoden.

 

De syv step til herligheden

 

  1. Start med at tænde oven på 200 ºC
  2. Kog derefter dine kartofler i vand, hvor du har tilsat salt. Efter kartoflerne har kogt i 15-17 minutter, tilføjes de grønne bønner til kogningen de sidste par minutter. Kogningen bør derefter tage i alt 18-20 minutter. Tøm derefter gryden med det kogende vand og efterlad kartofler og bønner til afkøling
  3. Mariner laksefileterne i olie, presset citronsaft og lidt citronskral. Afslut med salt og peber og lad så smagen trænge ind.
  4. Tænd panden og steg laksen i 15-20 minutter. Laksen skal kun lige være stegt helt igennem, hvorefter den lægges til afkøling.

Kommentarer er lukket.