Køleservice – hvor ofte?

Køleservice

Det er essentielt at have et velfungerende køleanlæg, hvilket er ensbetydende med, at der kan være brug for løbende vedligeholdelse og køleservice. Køle- og fryseanlæg med en fyldning på over et kilo skal som minimum gennemgå et årligt eftersyn af et autoriseret og certificeret kølefirma. Der gælder derudover en række andre lovpligtige regler, som skal overholdes:

  • Eftersyn skal ske efter leverandørens anvisninger.
  • Køle- og fryseanlæg med en fyldning over 2,5 kg skal kontrolleres af en montør med ISO 9001-certificering.
  • Nogle kommuner har yderligere krav til eftersyn, hvorfor det er en god idé at sætte sig ind i de lokale bestemmelser.

Ovenstående regler er nødvendige og ikke mindst lovpligtige at overholde. Hvis der opstår tvivl om reglementer eller andet i forhold til køletekniske elementer, er det en god idé at rådføre sig med det certificerede kølefirma, da de er eksperter på området og altid står klar med kvalitativ rådgivning.

 

Køleservice fordelt på brancher

Der er mange forskellige brancher, som benytter sig af køleservice. Det er vigtigt at få efterset sit anlæg jævnligt, så man altid er sikker på, at alt fungerer optimalt. Servicering af ismaskiner til hoteller, restauranter, cafeer, fiskehandlere og havne er nogle af de hyppigst forekommende brancher med fast tilknytning til brugen af køleservice. Her gælder det især i forbindelse med korrekt og godkendt nedkøling af fødevarer, hvorfor det er meget vigtigt, at alt er, som det skal være.

 

 Fordele ved en køleserviceaftale

En køleserviceaftale er fordelagtig på flere måder:

  • Minimering af risikoen for kølenedbrud
  • Kontrol af energiomkostningerne
  • Lovpligtigt eftersyn er inkluderet
  • Forlænger køleanlæggets levetid
  • 24 timers vagtordning året rundt
  • Hjælp at hente uanset hvor i landet, du befinder dig
  • Grundig gennemgang af alle eksisterende installationer
  • Vejledning i korrekt vedligeholdelsesproces
  • Og flere andre fordele…

Kommentarer er lukket.