Morgenmadsgryde med skinke og ost

Krydret morgenmadsgryde med skinke og ost

Dan grundlaget for en perfekt morgenmad

Hvad den perfekte morgenmad er for dig er ikke nødvendigvis, hvad den er for mig. Men én ting er sikkert – denne morgenmadsgryde rammer tæt på det perfekte. Den består af en lækker grydeblanding, der tilsammen danner grundlaget for en helt perfekt start på dagen, hvor der både er fokus på sundhed, proteiner og også på at få de rette grøntsager til at opretholde energi til hele dagen.

Retten kan laves på flere måder, og det er som altid muligt at udskifte her og der, så opskriften i højere grad er tilpasset det, som den enkelte ønsker. Er du til stærk mad, kan der tilføjes chili, er du mere til krydderurter, kan disse toppe både den ene og den anden del af retten og har du brug for en sødere smag, tilsættes blot mere sukker. Retten tager et stykke tid at lave, men det er alt ventetiden værd, og det kan helt sikkert imponere selv de mest kræsne morgenmadsgæster.

Sådan laver du krydret morgenmadsgryde

[icon name=”spoon” class=”” unprefixed_class=””] 4 Personer

Ingredienser

  • 5 store æg
  • 1,5 kop mælk
  • 1 pose brødcroutoner
  • ½ dåse champignonsovs
  • ½ pakke skinke i tern eller strimler
  • 1 kop cheddarost
  • 1 spsk. hakket, frisk persille
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen på 180 grader (almindelig ovn)
  2. Spray et rimelig størrelse ovnfastfad med madlavningsspray eller smør med olie
  3. Pisk æg og mælk sammen i en skål til det er godt blandet
  4. Tilsæt croutonerne og vend dem i æggemassen til de er helt dækkede
  5. Kom de resterende ingredienser i og bland godt sammen
  6. Hæld hele blandingen i det forberedte fad og bag i ovnen i ca. 45-50 minutter
  7. Lad retten hvile 5 minutter efter endt tilberedning før den serveres

Opskriften stammer fra den velkendte amerikanske hjemmeekspert Sandra Lees blog, hvorpå hun deler opskrifter og generelle råd inden for hendes ekspertområder. Her findes også opskrifter på et hav af toppings – f.eks. Løg- og champignon marmelade, tomat og pesto topping, avocado og bønnesalsa, som alle er topping muligheder, der anbefales til netop ovenstående morgenmadsret.

Det er ingen hemmelighed, at det kræver appetit af spise blandingen, og det kan sagtens betyde, at en frokost må udskydes, når det store, varme morgenmåltid skyldes ned, men det betyder samtidig, at maven bør være helt fyldt og i balance efterfølgende.

Skriv en kommentar