Kylling & Pasta

Mangler du inspiration til en ny pastaret til aftenbordet? De traditionelle og klassiske pastaretter er måske blevet en anelse kedelige, eller også ønsker du blot at tilføje en ny ret til husets menukort. Uanset årsagen, så får du her den ideelle metode til både at stege kyllingen og koge pastaen perfekt til din næste pastaret.

 

Kylling:

  • Forsøg at mase kyllingefileterne til samme størrelse med bunden af et glas eller en kagerulle.
  • Herefter skal fileterne krydres.
  • Efterfølgende hældes smør eller olie i en pande. Panden varmes nu op til en høj temperatur.
  • Når smørret eller olien er blevet brunede lægges kyllingefileterne på panden. Giv dem 1-2 minutter på hver side.
  • Når fileterne har fået små to minutter på hver side, skrues blusset ned på sit laveste. Læg nu et grydelåg hen over panden, og lad den stege videre i 7-10 minutter.
  • Husk at vende fileterne under vejs.
  • Tag dem til sidst af.

 

Pastakogning

  1. De fleste har den opfattelse, at der skal olie i pastavandet. De mener det sørger for pastaen ikke klumper sammen under kogningen. Regelset forhindrer olien faktisk vandet i at koge ordentligt. Vent derfor med olien til efter pastaen er kogt, og bland derefter lidt god olivenolie ind i pastaen.

 

  1. Den lette fremgangsmetode til at tjekke, om hvorvidt pastaen er færdig, er blot ved at holde øje med, hvornår pastaen flyder til overfladen. Så snart pastaen flyder til overfladen, er det et tegn på, at pastaen er færdig.

 

  1. I nogle tilfælde ønsker folk at skylde pastaen efter kogning, hvis den f.eks. skal bruges til en kold pastasalat eller lignende. Dette skal helst undgås, da du ved skylning faktisk skylder smagen af pastaen.

 

  1. Brugen af salt i pastavandet må gerne overdrives. Ca. 10 gram salt per liter vand til kogningen af pastaen er ikke en overdrivelse.

 

  1. Står du selv og skal hjemmelave pastasovsen til din pastaret, så anbefales det at benytte pastavandet fra kogningen. Her gemmer der sig en masse smag, som sagtens kan tilføjes i pastasovsen og dermed gøre den mere spændende og smagsfyldt. Vær’ dog opmærksom på, at pastavandet allerede indeholder salt, så ikke din pastasovs bliver alt for saltet.

 

  1. Det er vigtigt at du koger pastaen som en af de absolut sidste ting i madlavningsprocessen. Hvis pastaen tilføjes til retten for længe efter kogning, risikerer du at pastaen klistrer sammen.

 

 

Utrolig mange forskellige kyllingeretter med pasta


Kylling med pasta kan laves i både lette, cremede, saltede, søde og mange flere varianter. Ovenfor har du fået en guide til den perfekte pasta kogning, samt kyllingestegning, hvilken kyllingeret med pasta du ønsker at lave kan udplukkes fra enten fantasien, eller en af internettets mange mange opskrifter. En sikker vinder og anbefaling er dog den cremede pastaret med kylling. Den er let at tilberede, smager fantastisk og kræver ikke mange ingredienser.

 

Kommentarer er lukket.