Lækker grøntsagssuppe

Den kan være svært og tidskrævende at lave en god suppe fra bunden.
De koldere dage nærmer sig, og flere og flere begynder at tilføje suppen til aftensmaden. Supper kan i dag købes på karton, hvor blot du skal varme dem i en gryde. De er velsmagende og nemme, men der er nu intet som en hjemmelavet suppe, der har simret på komfuret i en god times tid og samlet smag til at glæde smagsløgene.

 

I takt med dagene bliver kortere, mørkere og koldere stiger lysten til det varme suppe måltid, men hvordan laver man en god og velsmagende suppe fra bunden? Netop dette får du nu svaret på. En nem suppe med et utrolig lækkert hjemmebagt brød. Ingredienserne og fremgangsmetoden forløber sig således:

 

Ingredienserne til suppen og brødet

 

Suppen:

  • 1kg gulerødder
  • 1 løg
  • 2 stk. fennikel
  • Olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1,6 liter organisk grøntsags bouillon
  • 100ml fløde

 

Fladbrødet:

  • 1 teske fennikel frø
  • 250g grov-mel
  • ½ teske gær
  • 1 teske sukker

 

 

Sådan tilbereder du suppen og bager dit fladbrød

 

  1. Tænd ovnen på 190 grader
  2. Skræl gulerødderne og løget. Skær derefter i fine små stykker og læg dem i et fad. Inden du sætter fadet i ovnen, tilføj så to skefulde olivenolie.
  3. Lad det stå i ovnen i 20 minutter og tilføj derefter to (ikke-pillede) hvidløg. Rør det hele rundt og lad det så stå i ovnen i 20 minutter mere, eller indtil grøntsagerne er brunede.
  4. Når fadet er taget ud af ovnen, piller du skralden af de to fed hvidløg af. Tag derefter hvidløgene og de brunede grøntsager og læg i en gryde sammen med grøntsagsbouillonen. Sæt gryden i kog og lad det simre i 15 minutter. Benyt derefter en stavblender og blend det hele, til det får en smooth og flydende konsistens.
  5. Nu til fladbrødet: Rist fennikel-frøene på panden i max 30 sekunder. Brug derefter en morder til forsigtigt at knuse frøene. Når frøene er knust, bland dem i en skål med mel og salt.
  6. Herefter skal 60-75ml varmt vand hældes i en skål sammen med gæren og sukkeren. Så snart gæren er opløst tilføjes den til blandingen med mel. Rør forsigtigt ingredienserne sammen, indtil det bliver til en fast dej.
  7. Sæt nu dejen til at hæve i en bowle og placer den et varmt sted. Vent 30 minutter.
  8. Når dejen har hævet, deles den ud i otte ca. lige store stykker. Rul dem i små og tynde ovalformer.
  9. Varm nu en pande med riller op til ekstrem høj temperatur. Dejen skal ikke have mere end et par minutter på hver side. Opbevar dem i et varmt håndklæde, eller i en ovn på 30-40 grader, mens du laver de resterende.
  10. Til sidst skal du genopvarme suppen, placere den i en dyb tallerken og røre en lille smule fløde i, samt top den med små fennikel-toppe. Så har du en nydelig og flot suppe at servere.

 

 

De sidste detaljer gør forskellen


Når der bruges tid i køkkenet på forberedelse og tilberedning, så bør der tilføjes det ekstra sidste pynt, inden servering. Vi spiser ikke med øjnene, men alligevel smager maden lidt bedre, når den ser nydelig og lækker ud. Øv dig derfor i at give din tallerkenanretninger et sidste twist.

 

Kommentarer er lukket.