Sprød morgenmad med spejlæg

Lækker, sprød morgenmad med spejlæg

Den perfekte blanding af proteiner og næring

Æg, æg og atter æg. Det indgår meget ofte som en del af lækre morgenmadsopskrifter, og det er der god grund til – ægget er fyldt med gode stoffer og proteiner, og det egner sig fantastisk til morgenmadsretter på de dage, hvor der skal ligges en sund og tung bund. Æg smager altid dejligt og kan blandes med stort set alt mellem himmel og jord alt efter, hvilken smag der ønskes. Det kan samtidig tilberedes på forskellige måder, og uanset om det er kogt, stegt eller rørt, er det lækkert.

 

Et spejlæg tager ikke længe at lave, og den følgende ret er både lækker og nem. Udover at være helt optimal til morgenmad, egner retten sig også til brunch eller let frokost, og den kan samtidig også pakkes ned i madpakken og nydes udenfor hjemmet. Den er lækker, den er sprød – også kræver den ikke det store.

 

Sådan laver du sprød morgenmadspita med skinke og spejlæg 

[icon name=”spoon” class=”” unprefixed_class=””] 6 Personer        [icon name=”clock-o” class=”” unprefixed_class=””] 20 minutter

Ingredienser

  • 6 almindelige pitabrød
  • Olivenolie
  • 6 store æg
  • ¾ kop smørost
  • Skal fra ½ citron
  • Grov havsalt og sort peber
  • 3 spsk. citronsaft
  • 3 kopper frisk spinat eller andet salat

Fremgangsmåde

  1. Varm en grillpande over høj varme eller start grill, toaster eller andet.
  2. Smør hver side af alle pitabrød med olivenolie og grill dem i 2-3 minutter på hver side til de er sprøde.
  3. På en stor pande klækkes æggene i en smule olivenolie. De steges til æggehviderne er faste, og blommen stadig løber, eller til den ønskede stegning er opnået.
  4. Bland i mellemtiden smørost, citronskal, salt og peber i en skål.
  5. I en anden skål mikses 3 spsk. olivenolie, citronsaft, salt og peber indtil massen er blød og lækker. Herefter tilføjes spinat eller andet salat til det er dækkes af den nylavede ’dressing’.
  6. Når pitaerne er kølet ned, fordeles ca. 2 spsk. af smørosten på hver. Herefter fordeles skinken på brødene og spinat eller salat toppes. Læg forsigtigt de varme og stegte spejlæg ovenpå og krydr med salt og peber efter behov.

Pitabrød, der skal grilles, kan nemt være fra aftenen før, ligesom salat nem kan genbruges eller ligge i køleskabet. Skinke kan bruges til meget andet end morgenmad, og man kan derfor sige, at denne ret er god ift. budget og madspild, når det er muligt at genbruge, at bruge ingredienserne til andet og at gemme eventuelle overskydende varer. Opskriften er inspireret af den amerikanske kok, Giada De Laurentiis, der især har fokus på italiensk kokkerering. Ønskes et andet fokus i retten her, kan skinke f.eks. byttes ud med kylling, citrondressingen kan laves stærkere og erstattes af en hjemmelavet salsa eller lignende og brødet kan være hvad som helst.

Skriv en kommentar