Lav din egen honning som hobby-biavler

Har du fritid til rådighed, som du ikke ved, hvad du vil bruge til, og står du derfor og mangler en hobby? Er det tilfældet, kan du overveje at blive hobby-biavler. Det er måske ikke en hobby, du ellers havde tænkt over fandtes, og derfor ved du måske heller ikke så meget om den. Men læs med her og bliv klogere på, hvordan du kan blive hobby-biavler.

 

Biavl som hobby

Biavl er meget mere end bare bistik og honning, og er du først faldet for biavl, vil du med stor sandsynlighed have svært ved at løsrive dig fra det igen. Det er dog heldigvis en ganske hyggelig og afslappende hobby, som ikke kræver tonsvis af arbejde, men som alligevel er spændende. Du skal nemlig passe din helt egen bifamilie og sørge for, at de trives, så de kan producere den ønskede honning.

 

Tre fordele ved biavl

Udover at biavl er en hyggelig hobby, er der også andre fordele. Det er blandt andet, at:

  • Biavl er helt afgørende for naturen. Det vil sige, at du med hobby-biavl bidrager til bestøvning af den danske natur
  • Det er en spændende hobby, som dog ikke kræver særlig meget af din tid, da du kun skal se til bierne cirka en gang om ugen
  • Du får lækker honning ud af din biavl, og ofte vil du få mere end rigeligt, så der er til, at du kan dele ud til både venner, familie, kollegaer eller måske sælge ved en bod ved vejen

 

Honning i store mængder

Biavl er altså en fantastisk hobby, der samtidig resulterer i en masse lækker honning til dig! Du vil blive langt mere end selvforsynende. Du vil have honning i massevis, som du vil kunne bruge til smørelse på brød, bagning, lækre madretter og hvad du ellers finder på. Mulighederne er mange, og du behøver som biavler aldrig tænke på at skulle ud og købe honning igen.

 

Kommentarer er lukket.