Skær ned på forbruget af kød

Spis lækker vegansk buffet

Vegansk mad er noget, der har vundet ind med tiden. I takt med de miljømæssige udfordringer, vi står over for, vælger flere og flere at blive veganere. Andre gør det, fordi de ikke vil støtte industrien med dyr, mens en helt tredje gruppe blot har ønsket at prøve noget nyt. Uanset hvad årsagen har været, ser man i dag flere og flere, der vælger at gå den vej. Derfor vokser udbuddet af veganske restauranter i bybilledet også. Og selvom man ikke er veganer, kan man sagtens spise vegansk og ny og næ! Er du veganer, kommer der her et tip til et lækkert spisested i hjertet af København.

 

Udvid din horisont

Er du ikke veganer, kan det være sjovt at prøve at spise vegansk alligevel. Du kender sikkert til at køre død i at finde på nye retter at lave, og du har sikkert også et katalog, der går igen. Vi mangler alle inspiration til madlavningen i ny og næ, og vegansk mad kan, for mange, være en ny måde at lave mad på med en hel række nye retter. Og faktisk behøver vegansk inspiration ikke kun at inspirere dig til at lave veganske retter. Det kan også blot give dig noget inspiration til tilbehør til dit kød, -eller måske det kan inspirere dig til at prøve at udskifte dit kød med erstatningsprodukter som for eksempel plantefars.

 

En veganers madmekka

Er du vegetar, skal du ikke snyde dig selv for at aflægge den vegetariske restaurant Riz Raz et besøg. Her kan man få alt, hvad man drømmer om som veganer. De tilbyder blandt andet en vegetarisk buffet, som du kan nyde godt af. Er du veganer, og spiser du derfor intet, der kommer fra dyr, har de også et udvalg at retter, der er lavet uden brug af animalske produkter.

 

Tag højde for miljøet

Selvom du måske er glad for kød, er fakta bare, at kødproduktion er en enorm miljømæssig belastning. Derfor kan det være fornuftigt at holde nogle dage kødfrie, og for at undgå at gøre det for kedeligt de dage, er det en oplagt mulighed at tage ud et sted og finde lækker vegetarisk mad, der er lækker og velanrettet. Måske det endda giver dig blod på tanden for at prøve at lave det derhjemme. Men husk ikke at blive fanatisk. Er du glad for kød, men ønsker du alligevel at skære ned, skal du gøre det langsomt, så det ikke bliver for surt for dig. En god idé kan måske være at gøre det til en vane at spise mere grønt, men uden at afskaffe kød helt. På den måde gør du projekt mindre kød overskueligt, og du sikrer dig, at det er noget, du godt kan overholde uden større besvær.

Skriv en kommentar