Morgenmadspizza

Morgenmadspizza

Små lette morgenmadspizzaer

Hvem elsker ikke pizza? Også endda til morgenmad! Det bliver næsten ikke bedre, og munden løber i vand bare ved tanken. Morgenmadspizza er et nyt koncept, der hurtigt er strøget ind på favoritlisten hos mange kokke og madentusiaster i både Danmark og udlandet. Navnet siger det meste – en morgenmadspizza består som en almindelig pizza er en brødunderlag med fyld. Fyldet på en morgenmadspizza kan bestemmes af den, som skal spise den – men her får du et eksempel baseret på den velkendte Sandra Lees opskrift:’  test@test.dk

Sådan laver du morgenmadspizza

[icon name=”spoon” class=”” unprefixed_class=””] 8 minipizzaer        [icon name=”clock-o” class=”” unprefixed_class=””] 30minutter

Ingredienser

  • 2 tomater
  • 4 boller eller english-muffin brød – alternativt kan 8 små stykker brød bruges
  • 8 æg
  • ¼ kop mælk
  • ½ tsk. hvidløgskrydderi
  • ½ tsk. salt
  • ¼ tsk. peber
  • 2 spsk. smør
  • 1 pakke bacon
  • 2 kopper revet mozzarella eller cheddar

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen ved 180 grader (almindelig ovn)
  2. Klargør en bagplade med sølvpapir og sæt den til side
  3. Skær tomaterne i skiver
  4. Rist brødet i en brødrister – alternativt i en ovn eller på panden
  5. Pisk æg, mælk, hvidløgskrydderi, salt og peber sammen i en skål og sæt den til side
  6. Smør en stor pande med smør, olie eller lignende og sæt på komfuret ved medium varme
  7. Hæld æggeblandingen på panden og rør rundt indtil æggene er færdige. Fjern efterfølgende fra varmen
  8. På den klargjorte bageplade arrangerer du de ristede brød. Kom 1-2 tomatskiver, et stykke bacon og 1/3 kop af æggeblandingen på hvert stykke og strø osten udover
  9. Sæt bagepladen i ovnen og bag i 10 min indtil osten er smeltet
  10. Køl de små pizzaer af på en rist og server efterfølgende

Morgenmadspizzaerne er velegnede til servering for både børn og voksne og er en god måde at få yngre medlemmer af familien til at spise grøntsager og få proteiner gennem æg uden, at det er kedeligt. De kan lave med alverdens fyld, hvorfor de bl.a. er velegnede som en ’resteret’. Samtidig kan tørt, gammelt brød få nyt liv, hvis det bruges som bund til pizzaen, og dermed kan man undgå madspild i forbindelse med både topping, fyld og bund. Ønsker man at gøre pizzaerne endnu mere sunde, kan man f.eks. tilføje flere grøntsager, og mener man ikke, at de små pizzaer mætter nok, kan de laves større eller kød kan tilføjes.

Skriv en kommentar