Økologiske alternativer til sodavand

Med tiden er danskernes blevet mere kvalitetsbevidste, når det kommer til at vælge økologi frem for de konventionelle produkter. Dette er efterhånden også tilfældet i sodavandsbranchen, hvor der nu er kommet en ny dansk aktør på markedet, der leverer økologisk sodavand. De fleste økologiske leverandører er blevet markedsorienterede og opmærksomme, hvilket betyder, at de kan tilbyde mange varianter, der kan konkurrere med de mere implementerede kræfter på markedet. Det skaber en vis diversitet, samtidigt med at det sætter to streger under, at økologien meget vel kan være vejen frem, selv når det handler om sodavand.

Naturlighed er lig med økologi

Når man vælger at købe et økologisk sodavandsprodukt, kan man være sikker på, at der ikke er tilsat unaturlige sødestoffer og lignende. Det betyder at smagen af økologi er den rene vare. Ser du et økomærke på et sodavandsprodukt, så ved du, at råvarerne og produktionsforholdene er helt i top. Det interessante ved en økologisk fremstilling af sodavand er, at det er muligt at få et hav af smage, som har sit mere eller mindre naturlige afsæt i f.eks. den fynske rabarber. Det betyder at den lokalt forankrede ingrediens pludseligt bliver tilgængelig i et nationalt sodavandsprodukt – det har da en vis charme!

En af de største og mærkbare grunde til at smagen er så indbydende i de økologiske produkter, er, at smagen i frugterne stammer fra de lande, hvor de enkelte frugter trives bedst. Det er intet mindre end en blåstempling af kvaliteten. Vælger du f.eks. at købe sodavandsprodukter fra Realdrinks, er frugterne dyrket i lande som; England, Sydfrankrig, Mexico, etc. Fælles for de respektive lande er at klimaet giver frugternes modning foregår helt efter bogen.

Prøv noget nyt – vælg den økologiske sodavand

Allerede på nuværende tidspunkt er det muligt at købe økologiske alternativer til Pepsi og Coca-Cola i flere forhandlere, så hvorfor ikke prøve noget nyt næste gang du skal have slukket tørsten på farten. Økologien giver bare en helt anden smagsoplevelse, som skal opleves af egen gane!

Skriv en kommentar