Optimer dine fødevarers holdbarhed

Derfor skal du opbevare dine fødevarer korrekt

Man kan uden tøven sige, at opbevaring og holdbarhed er to sider af samme sag. Derfor er der naturligvis også en rigtig og en mindre rigtig måde at opbevare fx sine grøntsager, hvis man ønsker, at de skal holde længere – og det gør vi vel alle. Madspild har taget helt nye højder de seneste år, og derfor er korrekt emballage mere nødvendigt og mere populært, end det hidtil har været. Det er særligt blevet populært at opbevare sine fødevarer i en fødevaregodkendt plastikpose for dem, der ikke endnu kan undvære plastikposen. Det er med andre ord plastikposer, der rent faktisk er beregnet til opbevaring af og kontakt med fødevarer, og som derfor forlænger levetiden af maden deri. Læs mere om korrekt opbevaring i dette indlæg.

 

Gør din del for at mindske madspild

Overproduktion og spild er nogen af de største onder, når det kommer til den belastning, vi lægger på vores miljø og klima. Selvom Danmarks indsats over de seneste år har reduceret vores madspild en del, er der fortsat masser at gøre. Samlet set smider vi i Danmark nemlig 700.000 ton mad ud hvert eneste år – og det er vel at mærke mad, der kunne være blevet spist. Rigtig meget af det madspild, som vi ser hos private husholdninger, er et resultat af forkert opbevaring. Derfor er tiltag som fødevaregodkendt plastikposer vigtig at tage til sig, så vi kan forlænge levetiden af de madvarer, som vi typisk smider ud. Det gælder fx grøntsager, som folk ikke evner at opbevare korrekt, og som derfor bliver dårlige langt før, de burde.

 

Invester i korrekt emballage og få friskere mad og mindre spild

Den rette emballage har alt at sige i forhold til holdbarheden af dine fødevarer. Fødevaregodkendte plastikposer og glasemballage er med til at forlænge levetiden af dine fødevarer og holde dem friskere længere, fordi de er designet med henblik på opbevaring af mad. Derfor er de korrekt isoleret og indeholder ikke giftige stoffer, der ødelægger dine fødevarer og lader dem rådne hurtigere. Du kan derfor bekæmpe madspild ved at vælge den rette emballage og dertil få friskere råvarer. Det er en ren win-win.

Kommentarer er lukket.