Overvægten i Danmark stiger

Overvægt er et af i-landenes største problemer i dag, og i Danmark er det ingen undtagelse.

 

Den slanke dansker bliver en sjælden race

I 2018 kappede det over for danskerne, da man nu kunne måle, at over halvdelen af befolkningen var overvægtige. Det har utallige konsekvenser for både samfundet og individet, men hvad er det egentlig, vi propper i os selv, som er med til at skabe overvægt? Nogle af svarene kommer her.

 

Dette skal du holde dig fra

 • Pommes frites
  Pommes frites har bogstavelig talt taget bad i mættet fedt. Behøver vi sige mere?
 • Energidrikke
  Utrolig mange mennesker elsker at knappe en energidrik op, men en enkelt drik er fyldt med så mange unaturlige stoffer, at det halve kunne være nok.
 • Chips
  En kartoffel badet i så meget friture og salt, at det næppe kan kaldes en grøntsag længere.
 • Pizza
  En pizza er stopfyldt med ost og indeholder over 100% af dit daglige indtag natrium.
 • Light sodavand
  Det føles måske som om, du tager det sunde valg, når du rækker ud efter en Cola Zero i stedet for en almindelig Coca Cola, men indholdet af aspartam, der er i light sodavand, er super farligt.
 • Instant nudler
  En utrolig nem løsning på en travl eller ugidelig hverdagsaften. Men trods den lille indpakning er kalorierne mange, og indholdet af protein og fibre er lig nul. Ved at spise instant nudler indtager du også over halvdelen af det natrium, det er anbefalet for et menneske at få over en hel dag.
 • Brikjuice
  Kig godt efter på bagsiden af indpakningen, for tit indeholder juicen så meget sukker, at du lige så godt kan åbne en sodavand i stedet.
 • Wienerbrød
  Det er noget af det mest usunde, du kan sætte på morgenbordet eller spise til eftermiddagskaffen. Spisen har nemlig et skyhøjt indhold af sukker og mættet fedt.
 • Paneret flæsk
  En klassiker herhjemme i Danmark, men retten har et utrolig højt indhold af fedt. Så lad det være en ret til højtiderne.

 

Bliv klogere på årsagerne

Der kan være mange grunde til, at for mange danskere ofte spiser dårlig mad. Læs mere her om danskernes madvaner og bliv samtidig klogere på, hvordan en danskaflevering om samfundet til et 12-tal ser ud her på inspo.dk. Leder du efter endnu mere viden om, hvordan man skriver en opgave til topkarakter, er der flere hvor de kommer fra.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*