Pandekager med et nordisk præg

Pandekager med et nordisk præg

Lav pandekager med et nordisk præg 

Du kan lave pandekager med et nordisk præg ved at bruge lokale råvarer. Det kan for eksempel være dansk honning og gele eller syltetøj, som du selv har lavet af danske bær og frugter.  

Nordisk mad og lokale råvarer er i den grad in i øjeblikket. Det ses først og fremmest på de fine restauranter, hvor kokkene går ud i skovene og sanker svampe og krydderurter og har særlige køkkenhaven, hvor de dyrker friske, danske råvarer. Det ses dog også i de danske hjem, hvor det er blevet mere og mere populært at dyrke sine egne frugter og grøntsager og spise dem.  

Hvis du gerne vil servere en dessert med et kraftigt nordisk præg, kan det være oplagt for dig, at du vælger at servere pandekager. De er nemme at lave, og du kan variere dem på et utal af måder, hvilket gør det muligt for dig at finde på mange forskellige variationer af nordiske pandekager.  

Du kan både variere selve pandekagedejen og fyldet, der kommer i pandekagerne. Dermed kan du lave pandekagerne med lige præcis det nordiske præg, som du foretrækker. Find en god opskrift på pandekager her 

Skab nordisk præg med din egen gele eller syltetøj 

Har du frugter eller bær i haven, eller har du mulighed for at samle det i nærheden af, hvor du bor, kan du lave det til gele eller syltetøj. Det er ikke noget, der tager særlig lang tid eller er særligt svært. Det er derfor oplagt for dig at gøre det.  

Når du plukker dine egne frugter og bær til syltetøjet, må det virkelig siges at have et særligt nordisk præg. Det samme er det rustikke udtryk, som det vil få, når du selv har lavet det. 

At noget er nordisk, handler derfor ikke om, at det er skørt og kreativt, og at der kravler myrer på det. I mange tilfælde handler det bare om, at du har brugt nogle lokale råvarer og lavet det hele selv. Derfor bør du selvfølgelig også bruge danskproduceret sukker for at give den rette form for sødme.  

Sød dine pandekager med dansk honning 

For at opnå et yderligere nordisk præg kan du vælge at købe en god dansk honning, som du kan komme ovenpå. Der er mange muligheder for at købe lækker, dansk og endda økologisk honning i dag. Det er med til at gøre, at du virkelig kan få en sød pandekage med et nordisk præg.  

Hvis du har mod på det, er det både sjovt og underholdende for dig at have bier selv. Selv i små haver kan du have bier, og du behøver ikke at være bange for, at de stikker. De er slet ikke lige så aggressive som hvepse. I kan derfor sagtens sidde på terrassen uden at blive forstyrret af dem.  

Er det lige i overkanten for dig at producere din egen honning, kan du selvfølgelig også bare købe den i supermarkedet.  

 

 

 

 

Skriv en kommentar