Rødbedetærte

Tærter er utrolig lette at lave i køkkenet og her sætter kun fantasien grænser. Du kan nemlig bruge netop de ingredienser, du ønsker din tærte skal smage af. De uendelige muligheder kan dog godt virke en anelse uoverskueligt en gang i mellem. Hvilke ingredienser smager godt sammen? Hvordan sikrer jeg mig, at min tærte ikke bliver for smattet og vandet? Og mange flere undringsspørgsmål.

 

Mangler du inspirations til en let, men samtidig mættende tærte, der har et dejligt strejf af friskhed i smagen, så læs med videre her, hvor du ikke bare får ingredienserne til den hærlige hjemmebagte tærte, men også fremgangmetoden for både fyldet og tærtebunden.

 

Opskrift

  • 700g rødbeder
  • 200g spinat
  • Finthakket salt
  • 2 æg
  • 2 ½ deciliter fløde
  • ¼ teske friskværnet peber
  • ¼ teske friskrevet muskatnød
  • 1 knivspis cayennepeber
  • 200g fetaost i tern – (ikke nødvendigt)

 

 

Tilberedning

  1. Tag en skål og bland mel, salt, peber og smuldret smør sammen. Dette kan gøres ved hjælp af en køkkenmaskine eller håndkræft. Tilsæt løbende små mængder vand, imens du ælter. Fortsæt indtil ingredienserne samler sig til en dej.
  2. Find nu en tærteform i ca. 25cm i diameter og smør den grundigt, inden dejen presses ud i formen. Start med siderne og fyld så midten op til sidst. Tag du tærteformen med dejen og sæt den i køleskabet. Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft), og start så med fyldet til tærten.
  3. Tag rødbederne og kog dem i små 20 minutter. De skal ikke tilberedes inden, blot koges. Efter kogning skal de under den kolde hane og skyldes. Skær herefter top og bund af, og skræl dem.
  4. Nu skal spinatbladene skyldes og efterfølgende dampes i en gryde med salt og vand. Så snart bladene flader sammen og får deres mørkegrønne farve, tages de op igen.
  5. Til sidst skal æg, fløde, salt, muskatnød, peber og cayennepeber piskes sammen i en skål.
  6. Tærtebunden skal nu bages i 15 minutter i ovnen.
  7. Efter 15 minutter tages tærtebunden ud. Tilføj først rødbederne, spinaten og fetaosten. Derefter hældes ægge- og flødeblandingen udover.
  8. Til sidst sættes tærten i oven i yderligere 35 minutter.

 

Kun fantasien sætter grænser


Som nævnt foroven kan tærter laves i alle forskellige slags af varianter i forhold til smage og udseende. Ovenstående er den lette og rødlige tærte, der pynter utroligt flot på tallerkenen. Når først du mestrer tærtebunden, kan du begynde at eksperimentere med forskellige smage og farver til dine tærter til køkkenet.

Du ønskes held og lykke med tærtebagningen!

 

Kommentarer er lukket.