Rosevin året rundt

Hvorfor rosé vine kan nydes året rundt

I Danmark er rosé vinen især populær i sommermånederne, hvor mange finder den lyserøde vin frem og nyder et glas koldt rosé på terrassen en lun sommeraften. Men hvorfor vente på solen for at nyde et godt glas rosé? Rosevinen er en særdeles lækker vin, og den passer til mange forskellige friske retter, som fx skaldyr, fisk, fjerkræ, lette pastaretter samt oste.  Derudover er det heller ikke til at komme udenom at rosévinen er god til snacks og hyggestunder – også selvom solen ikke er fremme.

 

Rosé er kommet for at blive

Rosévinen har længe stået i skyggen og er blevet fravalgt til fordel for både rødvin og hvidvin, men nu har danskerne altså fået øjnene op for, at rosévinen sagtens kan drikkes på andre tidspunkter end på terrassen i sommervarmen. De mange fordele ved den lyserøde vin gør også, at den helt sikkert er kommet for at blive.

 

Rosévin kommer i mange varianter

Ligesom både rødvin og hvidvin, så kommer rosévinen også i mange forskellige varianter. Du finde dem med forskellig styrke, og du kan både være friske og tørre. De mange varianter, som rosévin findes i, er også netop grunden til, at du kan drikke rosé til enhver lejlighed.

Skal du nyde en rosévin på terrassen en sommeraften eller ved en festlig begivenhed, så kan du med fordel gå efter de let drikkelige og læskende rosévin. Disse rosévine kommer ofte fra det sydfranske. Er du mere til kraftig og intens vin, kan du også få sådan en udgave af den lyserøde vin. Denne type kan du med fordel nyde sammen med lyst kød eller krydrede retter. Skal du have rosévin til snacks, frokost eller måske til forretten, så vil den alsidige og tørre, men frugtagtige og friske rosévin være det perfekte bud.

Der findes et hav af gode rosévine, og spørger du, hvor man finder gode og friske rosé vine online, er svaret, at der findes masser af gode vine derude, og at det bare er at prøve sig frem. Overvej eventuelt at holde en rosé vinsmagning med et par gode venner, så du ved, hvad du skal gå efter, når du bestiller.

Kommentarer er lukket.