Sådan tager du det perfekte madbillede

Del og gem de gode madoplevelser

Madbilleder er god måde at huske dine oplevelser på. Mange gode minder er forbundet med en middag eller et morgenmadsbord. Derudover kan madbilleder danne et helt madkartotek, hvor du kan gå på opdagelse, når du er løbet tør for inspiration i køkkenet.

 

Billeder, der får tænderne til at løbe i vand

Madbilleder kan også betegnes som packshots. Inden for fotobranchen henviser ordet til produktbilleder, hvilket madbilleder jo egentlig også er. Med packshots kan du virkelig få løftet det visuelle udtryk på din instagram-profil. Mad er ofte et taknemmeligt motiv, da der indgår en masse forskellige teksture og farver i mange råvarer og retter.

 

5 gode tips til det perfekte packshot

Det kræver en særlig teknik, hvis du ønsker at få maden på tallerkenen til at fremstå appetitlig. Her får du 5 gode tricks til madfotografering serveret:

 

  1. Valg en neutral baggrund.

Baggrunden har det med at reflektere ind på maden. Derfor er en gullig træbordplade en rigtig dårlig idé på et madbillede. Vælg en afdæmpet og mat baggrund i enten hvid, sort, beige eller grå.

  1. Brug dagslys.

Det er supervigtigt, at du benytter naturligt dagslys til dine packshots, da det giver de mest naturlige farver. På den måde undgår du at skulle redigere en masse efterfølgende.

  1. Slå blitzen fra.

Lyset er ALT. Derfor nytter det ikke noget, at blitzen misfarver dit formidable måltid. Det kunstige lys vil få din mad til at fremstå syntetisk og uappetitlig.

  1. Hold afstand.

Mange har for vane at gå helt tæt på maden for at indfange alle detaljer. Det er imidlertid en dårlig idé, fordi det ødelægger skarpheden i billedet. Hold hellere en afstand, som sikrer billedkvaliteten. Så kan du eventuelt beskære billedet bagefter.

  1. Hav maden i fokus.

Lad maden tale for sig selv på billedet uden en masse pynt. Det rene og enkle udtryk fungerer absolut bedst på packshots af mad, fordi retten får lov til at træde frem.

Kommentarer er lukket.